Какво ще се случи с кожата ви, ако се откажете от захарта, солта и алкохола?

1433
Какво ще се случи с кожата ви, ако се откажете от захарта, солта и алкохола?
Снимка: iStock/Guliver

Кошницата с хранителни продукти на много от нас се състои от вкусни, но в никакъв случай здравословни продукти: сладкиши, кифли, закуски и чаша вино през уикендите. Но как формираните ни вкусови навици влияят върху кожата и тялото като цяло? Какъв ще бъде резултатът и колко дълго да го чакате, ако откажете някакъв продукт и какво се случва в момент на срив.

Как ще се промени кожата, ако захарта се изключи от диетата?

За първата седмица без захар първите промени на кантара ще бъдат видими - ще свалите до килограм и половина. След втората седмица състоянието на кожата вече ще се подобри значително: ще има по-малко обриви по лицето, порите ще бъдат по-слабо изразени и мазният блясък ще изчезне.

След месец без сладко ще свалите 4-5 кг. Състоянието на тялото ще ви изненада приятно: целулитът ще изчезне, кожата ще стане по-еластична и гладка. Метаболизмът ще се ускори, което означава, че теглото няма да се върне. Кожата на лицето ще стане по-плътна, гликацията - увреждането - на колагена ще намалее, като по този начин ще се намали тежестта на бръчките.

8 тайни на красивата кожа, които дори дерматолозите няма да ви кажат

Какво се случва, ако откажете кифлите?

Качеството на кожата пряко отразява това, което ядем. Например глутенът, съдържащ се в брашното, може да причини запушени пори, акне и черни точки. Той остава върху чревните влакна, като не се отделя напълно от тялото. С намаляване на консумацията на хляб в червата растежът на патогенните бактерии и гъбички се забавя, което силно засяга кожата на лицето и тялото, намаляват процесите на гликиране на колаген - кожата става по-плътна, по-гладка като текстура и тон.

Какво се случва, ако премахнете солта от менюто?

Трябва да се следи мярката за консумация на сол, тъй като тя провокира подуване на тялото, като адсорбент, който натрупва излишната вода в тялото. Колкото и жалко да изглежда за любителите на картофен чипс, нормата сол е 11 грама на ден. В никакъв случай не трябва напълно да изоставяте минерала, както съветват ​​някои експерти. Достатъчно е да регулирате потреблението му - според нормата.

Учените казват, че солта може да предизвика алергични имунни реакции. Но ако намалите нормата на консумация, тогава отокът веднага ще изчезне. Бузите, назолабиалните гънки и втората брадичка ще станат по-малко изразени. И, разбира се, омразните торбички под очите могат да изчезнат.

Типовете кожа - как да ги разпознаем?

Какво се случва, ако се откажете от алкохола?

С изключване на алкохолни напитки от диетата се нормализира състоянието на целия организъм: възстановява се функцията на черния дроб, мозъка, сърдечно-съдовата и нервната система. Лицето също се трансформира буквално след „седмица на трезвост“: подпухналостта изчезва, кръговете под очите намаляват или изчезват напълно. След три седмици видимостта на кръвоносните съдове по лицето намалява, сивият тон на лицето се заменя със сияен, здрав, фините бръчки стават по-малко забележими.

Разбира се, трудно е да се отървете от навиците, особено от хранителните. Промените в тялото не настъпват за един ден, а често и за една седмица - всички процеси на обновяване и пречистване отнемат време. Необходимо е постепенно да премахнете този или онзи продукт от диетата, като наблюдавате физическото и психологическото си състояние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com