Какво трябва да знаем за петната от пот и тяхното премахване

3320
Какво трябва да знаем за петната от пот и тяхното премахване
Снимка: iStock

Петна от пот по дрехите – вероятно всеки от нас се е борил с този постоянен проблем. Петната не само изглеждат грозно, но е трудно да се отървете от тях. Въпреки това има начини, чрез които да направите това. Ще ви запознаем с нещата, които трябва да знаете за петната от пот и тяхното премахване.

Как да премахнем петна от пот по дрехите

Как да се отървете от ужасните жълти петна по спалното бельо

Всяка домакиня със сигурност ще има комплект спално бельо, което е неприятно за използване заради жълти петна по него, а и не е възможн...

Изпотяването е естествена реакция на тялото. За съжаление този процес не е приятен за нас, а за някои може да бъде дори изключително натоварващ. Освен това потта оставя грозни жълти петна по дрехите. За щастие има няколко метода, които могат да ви помогнат да се отървете от тях. В борбата с този проблем ще ни помогнат както химикалите, налични на пазара, така и доказаните домашни методи.

Какво трябва да запомним, преди да премахнем петната?

Преди да започнем да премахваме петна от дрехите, винаги си струва да прочетем предварително инструкциите на етикета. Освен това, ако искаме бързо да премахнем петна – трябва да действаме незабавно, докато не са изсъхнали. Трябва също да помним, че дрехите трябва да се перат в пералнята след всяка обработка. В противен случай петното, макар и отстранено от повърхността, може да остави трайна следа.

Специализирани средства за отстраняване на петна

Vanish Gold Oxi Action - ефективен препарат, който може да се използва както за цветни, така и за бели тъкани. Отстранява леките замърсявания много бързо, докато силните могат да се справят след накисване. Интересното е, че агентът също така ни позволява да се отървем от петна от кръв, вино или оцветяване от трева.

Как да премахнете лесно петната от дрехите си?

В тази статия ще разгледаме най-често срещаните видове петна и ще ви покажем как можете да ги премахнете с евтини домашни средства.&nbs...

Препарат за отстраняване на петна от дезодорант и пот, Dr. Beckmann – друг продукт, който не само ще се справи перфектно с петна от пот, но и ще премахне следите от дезодорант и ръжда. Изключително ефективен е благодарение на специално разработена формула, която използва реакция, която премахва петното чрез неутрализиране на окисляването.

Домашни начини

Амоняк - той е доказано и ефективно средство за борба с петна от пот. Трябва обаче да помним, че в този случай е важно количество разтвор. Съвсем различна доза е предназначена за пране на памучни дрехи и различна доза за коприна или изкуствени тъкани. Самото извършване на процедурата не е трудна задача, но трябва да се подхожда с търпение, тъй като има риск петното да не бъде изтрито на 100% след първия път. След това можем да опитаме отново, като разтрием петното във вода с разтворен амоняк.

Сода за хляб - друго средство, което е чудесно за премахване на петна от пот. За съжаление, употребата на това лекарство отнема малко време. Содата за хляб трябва да се нанесе върху предварително напоени дрехи и да се остави за няколко часа. След като изтече това време, е необходимо да изплакнем обилно и отново да изперем дрехите.

Оцет – може да се намери във всеки дом. Ако нямаме амоняк, оцетът ще бъде също толкова ефективен. Замърсените места се заливат с него и се оставят за няколко минути. Следващата стъпка е да се измие обилно. Използването на оцет ще гарантира по-бавно усвояване на потта в тъканите в бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com