Карък или късметлия? Невероятната история на Франке Солака

17186
Карък или късметлия? Невероятната история на Франке Солака

Хърватския учител по музика Фране Селака е най-големият карък и късметлия едновременно. Той е преживял няколко нещастни случая, но винаги му се е удавало да избегне смъртта.

Приключенията му започват още през януари 1962 година. Тогава той пътува във влак за Дубровник. Композицията излиза от релсите и пада в ледените води на реката. Загиват 17 души, но Франке се отървава със счупена ръка и синини.

За това руско чудовище няма „снежен ад“ (видео)

Русия срещу Америка. Но на автомобилния фронт, макар там да нямат много сблъсъци. Тук става въпрос за 6х6 гиганти, които шмъркат гориво...

Година по-късно Селака попада в самолетна катастрофа. Вратата на самолета внезапно се отваря и някои от пътниците изпадат от него. В този случай късметлията пада в купа сено. Събужда се в болницата няколко дни по-късно с незначителни травми.

През 1966 г. Селака оцелява след катастрофа с автобус, в която загиват четири души.

През 1970 г. докато пътува с колата си, тя внезапно пламва, Селака успява да излезе от автомобила секунди преди той да се взриви.

През 1995 г. го блъска автобус, а на следващата година претърпява друга катастрофа, при която колата му пада от 90 м. Той обаче успява да изскочи от нея в последния момент, хващайки се за клоните на едно дърво.

Невероятното приятелство между акула и човек (СНИМКИ)

Невероятна история разказа френското издание "Le magazine des voyages de pêche". Преди две години австралийският рибар Арнолд П...

Сякаш, за да го омилостиви Съдбата му прави невероятен подарък за неговата 81-ва годишнина. Тогава Франке Селака печели 600 000 лири от лотария.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com