KIA pro_cee’d GT и cee’d GT дебютират в Женева

16974
KIA pro_cee’d GT и cee’d GT дебютират в Женева

KIA обнови cee’d (едно от най-странните имена в бранша) и беше въпрос на време кога това ще се случи и с 3-вратата версия. Ето я и нея, прш това с любимо на всички автомобилни фенове обозначение – GT. Дебютът на спортния триврат хечбек ще се състои на автомобилното изложение в Женева на 5 март, когато ще бъде показана и GT версията на 5-вратия хеч cee’d.

Конструирани в Европа, под ръководството на главния дизайнер на бранда – Питър Шрайер (който стана и президент на компанията), двата модела се отличават с атлетична форма, LED дневни светлини, двоен ауспух със спортни накрайници, 18-цолови лети джанти и червени спирачни апарати.

Новият 1,6-литров GDI турбо бензинов двигател генерира 204 к.с. и 265 Nm, задвижвайки предните колела с помощта на 6-степенна ръчна скоростна кутия, която позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди.

Тези параметри звучат изключително добре за 1,6-литров двигател, но изостават доста от най-горещите хечове на пазара, което не очаквахме да е така.

Производството на най-новите членове на семейство cee’d ще стартира в Жилина, Словакия през май тази година, с планирана дистрибуция в търговската мрежа от юни 2013 г.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com