Киселото мляко почиства лицето и съживява сухата кожа

8011
Киселото мляко почиства лицето и съживява сухата кожа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Киселото мляко се слави като една от най-здравословните храни благодарение на голямото количество калций и протеин, които се съдържат в него. Кремообразната консистенция на киселото мляко е не само изключително приятна, вкусна и полезна, но е и добре дошла за някои от разкрасителните процедури на всяка жена у дома.

Придава блясък на кожата
Освен богато на калций и протеин, киселото мляко съдържа и така полезните за организма пробиотици. Пробиотиците спомагат за редуцирането на възпаленията и червенината по кожата, предизвикани от появата на акне. Използвано върху лицето, киселото мляко подобрява нивото на хидратация в кожата, а съдържащият се в него витамин В, засилва блясъка на кожата.

Нежно ексфолира мъртвите клетки
Съдържащият се в киселото мляко витамин В, защитава клетките на кожата от вредите на окисляването и свободните радикали, като ги поддържа свежи и значително по-здрави. Нанасяйте киселото мляко директно върху почистеното лице и престойте така за около 10 минути, след което измийте добре с хладка вода.

Почиства лицето
Освен всички полезни съставки, киселото мляко съдържа и т.нар. млечна киселина, която освен че спомага за доброто ексфолиране на кожата, допринася и за подмладяващия ефект, като стимулира растежа на нови клетки. Козметиците съветват, преди нанасянето на грима сутрин, лицето да бъде почиствано с около 250г. кисело мляко, примесено с малко вода.

Нов живот за сухата коса
Редовната консумация на кисело мляко, спомага за здравината на ноктите и косата. В случай, че не сте любител на подобна храна, бихте могли директно да нанасяте от киселото мляко върху вашата коса. Протеините съдържащи се в млечнокиселите продукти, действат като възстановяващ балсам за сухата и изтощена коса. Рецептата е проста, смесете 2 супени лъжици кисело мляко, 1 супена лъжица мед и ¼ чаена лъжица кокосово масло. Нанесете обилно от сместа върху кичурите коса и оставете да подейства за около 15-20 минути, след което измийте добре.

Киселото мляко има свойствата и да успокоява раздразнения и сух скалп. То оказва благоприятно влияние при появата на пърхот, а ензимите в киселото мляко спомагат и за проблеми като неприятния сърбеж на скалпа. Смесете ¼ чаена чаша кисело мляко и ¼ чаена чаша масло от жожоба, втрийте сместа с масажни движения върху скалпа и покрийте с шапка за баня за времето от 10 до 30 минути, след което отмийте добре.

Ядете киселото си мляко ГРЕШНО - вижте защо

Следващия път, когато отлепите капака на кофичката си с кисело мляко и видите този тънък слой течност отгоре, не го изливайте. Вместо ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Къде се намират мощите на Свети Георги?

Колко дълго могат да се съхраняват боядисаните яйца

Пожелания за Гергьовден

Гергьовден 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com