Класация: Кои физически черти на дамите привличат най-много мъжете

4034
Класация: Кои физически черти на дамите привличат най-много мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Откакто свят светува жените се чудят как да бъдат по-привлекателни за мъжете? Учени твърдят, че вече имат отговор на този въпрос. Може би откритията ще изненадат тези, които смятат, че мъжете се заглеждат само по жени с красиви лица и стройни фигури.

Ето какво мъжете намират за атрактивно у жените:

1. Фигура

Когато един мъж гледа една жена, подсъзнателно той мисли иска ли да има деца от нея или не. Затова мъжкият мозък търси инстинктивно жена с по-широк ханш и по-малка талия. Такъв тип жени изглеждат здрави и плодовити. Според учените идеалните пропорции на женското тяло са талия-ханш в съотношение 7:10. Не се заблуждавайте! Мъжете не харесват много слаби жени.

2. Усмивка

Сред първите неща, които един мъж забелязва у жената, е усмивката. Усмихнатите жени изглеждат по-открити и готови за флирт. Звучи просто, нали? Но мъжете се заглеждат и по зъбите на дамите. Това не значи, че трябва да имате блестящи бели зъби като холивудска актриса - просто се грижете за тях. Подсъзнателно хубавите зъби са индикатор за добро здраве и добри гени.

3. Симетрични черти

Симетрия на лицето е сред най-атрактивните физически черти. Обяснява се с факта, че мозъкът ни визуално възприема симетричните лица по-бързо от другите. Естествено, знаем, че не е възможно да открием лице със 100% симетрия. Но колкото по-симетрично е лицето ви, толкова повече погледи привлича.

4. Устни

Всеки мъж е прикован от жена с устни жадни за целувка. Въпреки тенденцията към използване на методи за уголемяване на устните, всички проучвания сочат, че мъжете предпочитат устни със средна големина. Не забравяйте червилото. Изобретено е с цел! Изследване на учени от Университета в Манчестър показва, че мъжете се взират в жени с червено червило цели 7 секунди!

5. Очи

Мъжете предпочитат жени с големи очи. Хората с големи очи изглеждат   по-щастливи и по-привлекателни.

6. Вежди

Веждите са важна част от нашата външност. Те помагат да изразяваме чувства и емоции. Добре оформените вежди правят една дама да изглежда страхотно. Те карат мъжете да си загубят погледа в очите под тях. Не пренебрегвайте веждите си, когато се гримирате.

7. Стойка

Изправете се, дами! Стойката ви говори много за вас. Обикновено хора с приведена стойка имат проблеми с общуването. Те са плахи и не са отворени към нови запознанства. Хора с изправена стойка изглеждат много по-уверени и атрактивни. Стойката ви влияе много на първото впечатление, които правите. Променете я и ще видите промяна в начина, по който хората гледат на вас.

8. Цвят

Кажете да на червеното! Цветът на дрехите влияе върху вашата атрактивност. Червеният цвят привлича като магнит, защото се свързва с любовта и страстта. Не изхвърляйте малката черна рокля! Черният цвят показва на мъжете, че сте интелигентна и уверена жена.

Всички жени желаят да са красиви и желани и да привличат мъжкото внимание. Но нека си кажем истината - повечето жени не притежават всички тези черти на теоретично идеалната жена. Не следете стереотипите, следете здравето си, ползвайте малки трикове като червено червило, ярко червена рокля и ще изпъкнете сред тълпата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com