Кога е задължително да пием вода?

1495
Кога е задължително да пием вода?
Снимка: iStock

Веднага след събуждане е изключително важно да пиете вода. За оптимална тренировка, мускулните влакна трябва да бъдат повлияни от водата по начин, който увеличава тяхната еластичност. Доброто здраве изисква постоянна подмяна на водата в тялото. Най-добре е да пиете вода през целия ден, вместо да пиете големи количества наведнъж. Тъй като тялото използва тази вода, тя трябва да се подменя редовно.

Вместо да посягате сутринта първо към кафето, по-добре изпийте една до две чаши вода. Тъй като организма ви не приема течности, докато  спите, вие се събуждате вече  дехидратирани. Като пиете студена вода след хранене обаче, можете да забавите храносмилането. Това се постига чрез смесване на стомашния сок с повече вода, което причинява стомашни спазми и повръщане. Затова изчакайте да мине поне половин час преди хранене и изпийте чаша вода.

Пийте само такава вода, ако искате да сте здрави

Преди всяка друга храна тялото има полза от яденето на плодове. Това му осигурява необходимата вода и хранителни вещества. Като алтернатива е възможно да се пие вода един час преди хранене. Вместо това се препоръчва да ядете храни с високо съдържание на вода, когато правите това. Освен това е възможно да се пие 30 минути преди хранене. Пиенето на вода два часа след хранене е полезно за дехидратираните тела, както и осигурява други ползи.

Телата ни приемат вода като гориво; това е причината червената ни лампичка да свети, когато сме дехидратирани. Дехидратацията води до странични ефекти като гадене и главоболие. Ето защо постоянно сме насърчавани да се хидратираме - това прочиства телата ни, подобрява функцията на органите и намалява теглото. Освен това количеството течности, от което се нуждае всеки човек, се определя от теглото му.

Има значение кога пием вода, за да сме слаби и здрави

За да пиете повече вода, трябва да се научите как да го правите

Въпреки че е добре от време на време да изпивате голяма чаша вода, насилването да го правите често води до дехидратация. Вместо това е най-добре редовно да приемате малки глътки вода. За да наложите дневен лимит, дръжте голяма бутилка с вода през цялото време. Когато наливате вода, започнете с количество, което е удобно за пиене. Освен това трябва да закупите красива чаша за пиене, за да насърчите здравословните навици.

Приложенията на телефона ви могат да ви помогнат да следите колко вода приемате. Те могат също да ви напомнят да пиете, ако тялото ви го изисква или ако сте забравили да пиете. Изпиването на чаша вода сутрин премахва токсините и възстановява количеството течности, които тялото ви е консумирало. Освен това ви дава освежено усещане.  До обяд вече трябва да сте поели първия литър от дневния си прием на вода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com