Когато минете 40, не е лошо да намалите употребата на ТЕЗИ напитки

12502
Когато минете 40, не е лошо да намалите употребата на ТЕЗИ напитки
Снимка: https://pixabay.com

След преминаването на 40-годишна възраст трябва да започнем да обръщаме по-голямо внимание на навиците и здравето си, тъй като рисковете от различни заболявания стават все по-големи с напредването на възрастта. Ако не се храните изцяло здравословно, има поне някои храни и напитки, които да се опитате да изключите от менюто си след 40. Колкото и да са примамливи и вкусни, те са пълни с много захари, които се обработват по-трудно или други вредни вещества. Нека видим:

Лате с различни вкусове

Жената над 50 трябва да направи ТОВА, за да задържи килограмите си

С напредване на възрастта в организма ни се случват различни хормонални изменения. Това важи особено за дамите, за които е по-важно под...

Латето е доста популярно през есенно-зимния период и по-конкретно през есента избираме прословутото лате с тиква. Да, но тези добавени вкусове съдържат голямо количество захари, оцветители и овкусители, а дори и да си го приготвяте вкъщи с тиквено пюре, калориите в него са над 300, а захарта надвишава 30 г. Помислете дали си струва.

Лимонади

Домашната лимонада ни е позната от десетки години, но не бива да забравяме, че въпреки освежаващото й действие, тя също е много богата на захар. Тя не е толкова вредна за нас, но само ако я консумираме рядко. Честото пийване на свежа лимонада със захар ще доведе до натрупване на излишни калории. 

Кисели млека за пиене

Киселото мляко е пробиотик, но не и когато е преработено с различни вкусове и захари. Тогава полезните му свойства се губят и биват заменени от много калории и захар.

Трябва да променим хранителните си навици, след като навършим 40, за да сме здрави и красиви

Ако не сте се заели сериозно с храненето си до 40-годишна възраст, вече е време да започнете. Изберете различни зеленчуци, включително ...

Чай от магазина

Бутилираните студени чайове са сред едни от напитките с най-голямо количество захар в тях. Макар че думичката „чай“ ви кара да мислите, че напитката е здравословна, това съвсем не е така, освен ако не е упоменато на етикета.

Пиете прекалено много кафе

Нормалното количество кафе на ден е до 2 чаши, а след това ползите ще бъдат заменени от вредите, като една от тях е именно и влиянието върху теглото.

Коктейли

Храните, които са забранени за жените над 30

След изпълване на 30-те в организма на дамите настъпват някои промени. Това налага да се съобразяват с това, какво присъства в ежедневн...

Коктейлите са съставени от различни видове алкохол, сокове и сиропи, които са много калорични, а в комбинация създават една калорийна бомба. А са толкова вкусни, че не усещаме изпитото количество, което означава много повече погълнати празни калории. Ще ви дадем пример с известния коктейл Маргарита – в една чаша от него може да има от 400 до 700 калории в зависимост от количеството му. Сами направете изводите си.

Плодови сокове

Плодовите сокове от магазинната мрежа са с високо съдържание на захари, пестициди, оцветители и други вредни вещества. Те са лишени от всички полезни хранителни вещества, а доставят на тялото ни само голямо количество захари. В сравнение, една чаша сок е равностойна на 4 понички.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...