Когато мъжът иска да сте повече от приятели, а ти не

4348
Когато мъжът иска да сте повече от приятели, а ти не
Снимка: iStock/Guliver

Неудобна ситуация е мъж да ви кани на среща и да има сериозни намерения към вас, а вие да го виждате само като добър приятел. Как трябва да се постъпи в тази ситуация? Какво може да се направи за човек, когото ни е скъп, но сърцето ни не трепва? Отговорите на тези въпроси ще разберете в следващите редове.

Не бъдете с него от съжаление

Не се впускайте във връзка от съжаление, че другарчето ви се е влюбило във вас. Това няма да доведе до нищо добро. Вие няма да бъдете щастливи, но ще дадете и грешен сигнал на човека до вас, че имате наистина искрен и сериозен интерес към него.

Бъдете искрени

Трудно е някой да ти каже, че те харесва, а още по-трудно е да му откажеш. Ситуацията става още по-сложна, когато сте приятели и ти държиш искрено на него. Да, в началото не е особено приятно и нищо чудно, ако този човек започне да ви отбягва. С течение на времето обаче нещата ще е нормализират и вие отново ще сте си най-добри приятели.

Не преигравайте

Дори това, което ще чуете, да ви свари неподготвени, реагирайте обратно на реакцията, която искате да покажете. Със сигурност му е коствало много смелост, за да разкрие чувствата си. Няма нужда да му казвате, че е луд и да му кажете да се разкара. Това със сигурност няма да запази приятелството ви.

Мъжете не искат секс с жената на техен приятел

Избягвайте прекалена интимност

По принцип дори една приятелска прегръдка може да се разбере погрешно. Уверете се, че вашият приятел не е от мъжете, които мислят женското „не“ за „да“.

Дайте им пространство

Ако не може да се пребори със срама и болката, която сте му нанесли, по-добре му дайте малко пространство. Позволете им сами да се върнат към приятелството ви, когато са готови да ви бъдат „само“ приятели.

Бъдете чувствителни

Ако смятате, че нищо не може да се случи между вас, не му давайте напразни надежди. Това определено ще нарани чувствата му, както и приятелството ви. По-добре бъдете чувствителни към неговите чувства и не го лъжете.

Не използвайте заместители

Не е нужно да започвате отношения с първия срещнат, за да държите настрана приятеля, който е признал чувствата си. По този начин ще му дадете още по-грешни сигнали. Ще си мисли, че когато приключи тази връзка, то той ще има реален шанс да бъде с вас. Съответно и неговите опити ще станат още по-дръзки и положението ще стане по-зле. Просто се дръжте с него, както винаги сте го правили – приятелски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Най-хубавото стихотворение за Цветница

Любовен съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 28 април 2024

Цветница е! Мощна молитва към Пресвета Богородица

Кумичене 2024 г.: Една от традициите на Цветница

Цветница 2024 г.: Традиции, символика и легенди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com