Кои филми ще събудят интереса ви към финанси и инвестиции?

2565
Кои филми ще събудят интереса ви към финанси и инвестиции?
Снимка: Unsplash

За да се интересувате от дадена тема, то трябва да има нещо, което да е провокирало вниманието ви към нея. В тази статия ще видим кои са филмите, които определено могат да събудят вашия интерес към света на финансите и инвестициите. Едва ли ще станете следващия Уорън Бъфет, но може да започнете да четете за акции, облигации и индекси. Вижте нашата филмова селекция на финансова тематика: 

The big short

В лентата участват редица значими имена от света на Холивуд като Крисчън Бейл, Брад Пит и Раян Гослинг. Филмът разглежда в детайли това, което води до световната финансова криза през 2008-ма година. Лентата проследява събитията от няколко гледни точки, които позволяват на зрителите да разберат какво точно е довело до кризата и защо тя се е случила именно в този момент. След този филм ще искате да инвестирате в нещо смислено, повярвайте ни. 

Вълкът на Уолстрийт

Много добър урок какво се случва като не играеш честно. Филмът на Скорсезе разказва историята на Джордан Белфорт - известен трейдър, който прави милиони с лоши практики. В крайна сметка дрогата, алкохолът и всички останали пороци се трупат и сметката трябва да се плати. Лентата определено представя грозната страна на Уолстрийт и това, че в даден момент ще си получиш заслуженото. Сигурни сме, че за много българи тя ще представи и мечтан начин на живот - пари, пиене, дрога, жени и редица други неща. Все пак се надяваме, че лампичката ще ви светне, че няма да стигнете далеч карайки по този начин. 

Wallstreet

Класиката от 1987-ма година, в която играят Майкъл Дъглас и Чарли Шийн е просто уникална. Той проследява пътя на един търговец, който прави всичко, за да стигне до върха. Дори незаконни сделки, които дори днес могат да бъдат честа практика (ако се вярва на слуховете). Сюжетът е страхотен, диалозите са на високо ниво, а играта на двете звезди е на изключително голяма висота. 

За финал трябва да кажем, че и трите филма имат истории и послания, които едва ли могат да бъдат давани като добър пример. Те, обаче, също така показват колко полезно и важно е да разбираме света на инвестирането и как можем да се възползваме от него чрез разумни инвестиции, които да ни носят приходи. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?
Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Толкова години боядисваме яйца за Великден, че сякаш е невъзможно да измислим нещо ново. Но винаги ще има нови или поне непроверени идеи. Оптималната...