Кои храни ще направят чудеса с лицето ви?

1712
Кои храни ще направят чудеса с лицето ви?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Продуктите наистина могат да направят чудеса и не само по отношение на вкусовите усещания. Аксиомата „ти си това, което ядеш“ работи в повечето случаи и нямаме причина да не й се доверяваме. Това е особено важно за онези продукти, които могат да окажат сериозно въздействие върху тялото ни и да създадат най-благоприятните условия за неговото функциониране.

Цялата тази сложна система обикновено се нарича здраве, но може да бъде и различна. Здравето може да бъде силно и скрито, а може да е външно и сияещо. Във втория случай говорим преди всичко за здрава кожа, която сигнализира, че всичко е наред с нейния притежател. Днес ще говорим за продукти, които могат да повлияят на здравето на кожата и да я направят наистина като нова. 

Тези храни ще направят чудеса с вашата кожа

Тиквени семки

Тиквата е пълна с цинк и есенциални мастни киселини, включително омега 3, 6 и 9. Подобно на конопените семки, тиквените семки помагат за намаляване на възпалението в тялото. Опитайте да ги добавите към салати или просто да ги хапнете  в суров вид.

8 безценни стъпки към сияйна кожа през лятото

Ленено семе

Ленът е пълен с омега-3 киселини, които предпазват кожата ви от зачервяване, пъпки, сърбеж и други петна, които обикновено идват с нездравословна кожа. Ленените семена също са отличен детоксикатор, особено когато се натрошат в кисело мляко.

Репички

Този забавен летен зеленчук съдържа набор от минерали и съединения, които са полезни за кожата. Репичките са пълни със сяра, силиций и витамин С, които работят заедно, за да създадат блестяща кожа, като повишават нивата на колаген и стимулират кръвоносната система.

Авокадо

Този кремообразен плод не само осигурява здравословна доза витамини, но също така работи добре, когато се комбинира с други зеленчуци като моркови или чушки, за да осигури огромно количество антиоксиданти, бета-каротин и др. Освен това е добър източник на биотин, който е причина за еластичността на кожата.

Типовете кожа - как да ги разпознаем?

Пъпеш

Пъпешът е с високо съдържание на влага, което насърчава здравословната хидратация на кожата. Пъпешът е идеалната лятна храна, която се съчетава добре със сирене. Но внимавайте – в него има много захар.

Краставици

Точно като пъпеша, краставиците са пълни с подхранваща влага, която в съчетание с огромно количество силициев диоксид може да създаде не само перфектна и гладка кожа.

Зелени подправки

Тъмните зелени подправки като босилек, кориандър и кресон са прекрасен естествен мултивитамин. Той е пълен с витамини А и С, както и сяра, които играят важна роля за образуването на прекрасна и здрава кожа.

Консумирайки повече от тези храни в диетата си, това определено ще помогне да се погрижите и отвътре за състоянието на вашата кожа за свежо и сияйно лице!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com