Кои са цветята, които махат депресията и ни зареждат с енергия?

4523
Кои са цветята, които махат депресията и ни зареждат с енергия?
Снимка: iStock

Цветята също могат да донесат определена енергия в дома ни и затова при избора на ново стайно растение е добре да се поинтересуваме какво символизира то. Например ако искаме да привлечем повече хармония и спокойствие вкъщи, подходящи са кактуса, цикламата, теменужките и др. Има растения, които ще ни донесат повече положително настроение, ще привлекат финансови блага, ще ви донесат късмет в любовта.

Нека видим обаче кои са цветята-символи на любовта, положителната енергия и гонители на отрицателните емоции:

Кактус

Кактусът е лесно за отглеждане растение, което поради бодлите си има силата да прогонва и да държи на страна злите сили от дома ви. Смята се, че кактусите са символи на мира и спокойствието у дома. Препоръчва се да се позиционира до вратата или прозореца - там, откъдето могат да влязат външни сили. Подходящо е също да се постави малък кактус в близост до лаптопа или монитора ви, защото поглъща излъчванията от техниката.

Циклама

Цикламата е познато сред хората и като цветето миротворец. То е много подходящо, ако в дома има малки и буйни деца, тъй като действа успокояващо на нервната система. Освен това предотвратява споровете между членовете на семейството. Вдъхва кураж и сила в отчаяните и депресирани личности. Има влияние и въздейства на човек и като му помага да преодолее стеснителността и притеснението си. 

Саксийни цветя, които са лесни за отглеждане

Лимон

Лимонът доказано спомага за дезинфекцията на въздуха у дома, придава приятен аромат и елиминира микробите. Освен това се смята, че той прогонва финансовите проблеми и отрицателната енергия от къщата. Придава положителна енергия на всеки член на семейството.

Традесканция

Още едно красиво растение, което се нарежда сред най-добрите средства срещу злите сили и недоброжелателите. За традесканцията се казва, че пази хората от болести на дихателните пътища. Също разпространява положителна енергия из целия дом, засилва доброто настроение и хумора и е източник на оптимизъм.

Тези цветя не са КАПРИЗНИ и са много лесни за отглеждане

Азалия

Азалията също впечатлява със своята красота, но не само. Има силна положителна енергия, от която се зареждат и обитателите на дома. За това цвете се вярва, че има силен благоприятен ефект върху съпружеската любов и затова е препоръчително да се подарява на млади семейства и новодомци. Азалията помага при вземане на важни решения или разрешаване на конфликтни ситуации.

Теменужки

Теменужките са любими на малки и големи. Те създават усещане за уют, радост, скромност, нежност. Като растение са закрилници на романтичната любов, така че не е зле младите мъже да подарят няколко цветчета на любимите си дами.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com