Саксийни цветя, които са лесни за отглеждане

20493
Саксийни цветя, които са лесни за отглеждане
Снимка: Gabriele M. Reinhardt / Pixabay

За тези, които забравят да поливат стайните си растения, има специални устойчиви сортове. Говорим за някои цветя, които ще оживят всеки интериор и няма да причинят проблеми с грижите за тях. Използването на стайни растения е един от най-лесните и популярни начини да преобразите дома си. Ритъмът на съвременния живот не винаги позволява да се обръща достатъчно внимание на растенията. За заети хора и начинаещи в отглеждането на цветя има специални непретенциозни стайни растения. Те лесно понасят прах, сухота, течение, дълбока сянка и температурни промени.

Каланхое: "зелена аптека" на перваза на прозореца

Това издръжливо растение произхожда от Мадагаскар. Каланхоето също може да натрупва влага в листата си, издържа на резки промени в температурата, обича слънцето и лесно понася сушата. Не се нуждае от пръскане, чести торове и пресаждания. Основното правило за грижа: използвайте само утаена вода със стайна температура за поливане. За разлика от повечето други непретенциозни растения каланхоето има красиви цветчета. Предлагат се в различни нюанси и почти не миришат. В същото време каланхое не е просто красиво цвете. Много болести се лекуват със сока му, а през нощта растението активно отделя кислород и пречиства въздуха.

Цветя, които ще ви донесат късмет в любовта

Дървото на парите

Почти не цъфти, но запазва свежестта си и наситения си цвят както на сянка, така и на слънце. Съставът на почвата също не е важен за него. Дървото на парите расте до 1,5 м и е по-подходящ за просторни стаи.  Ако случайно забравите да го полеете, нищо лошо няма да  му се случи. Някои производители на цветя са сигурни, че дървото на парите е в състояние да донесе богатство и просперитет на своя собственик. Единственият минус на това растение е отровният му сок, който причинява дразнене на кожата. Следователно може да се пресажда само с ръкавици.

Свекървин език

Това растение е удивително жизнеспособно. Може да мине без вода и слънце в продължение на няколко седмици. Още повече, че дори след такъв тест цветът и формата на листата му се възстановяват за рекордно време. Цветето е не по-малко устойчиво на прах, сух въздух, течения и пълна липса на наторяване. През летните месеци е достатъчно да поливате свекървиния език веднъж на десет дни, през зимата - два пъти месечно. Това елегантно цвете активно абсорбира вредните вещества и унищожава патогенните бактерии от въздуха.

6 цветя, които ще парфюмират дома ви

Каменна роза

Тя е един от най-ярките представители на непретенциозните сукуленти. Специалната структура на листата и стъблата позволява на тези растения да се справят без вода за дълго време. Дори през лятото е достатъчно да поливате каменната роза само веднъж или два пъти месечно. В природата се среща в пустините и скалистите клисури на Мексико. Растението ще се чувства комфортно на всеки тип перваз. То рядко се засяга от вредители, обича сух въздух и много слънчева светлина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

От кои растения кърлежите пълзят надалеч

С какво е подходящо да подсилим разсад домати?

Научете този хитър способ за вкореняване на рози във вестник!

Как се прави размножаване на дафинов лист?

Засейте копъра по този начин, ако искате да поникне по-бързо

Торете чесъна така, за да е богата реколтата му

Най-добрият тор за динята е този

Най-добрите сортове тиквички са тези

Торене на къпините през април - ето как се прави

Защо опитните градинари поръсват лехите с елда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com