Кои са най-добрите филми от вселената на Marvel?

2558
Кои са най-добрите филми от вселената на Marvel?
Снимка: iStock

Marvel Studios създава блокбастър филми от 2008 година с излизането на първия филм за Iron man. Следват над 20 филма в Marvel Cinematic Universe (MCU) до момента, като за феновете може да е трудно да се определи кои от тях се открояват като най-добри. В тази статия ще разгледаме трите най-добри филма на Marvel досега въз основа на одобрението на критиците, представянето в боксофиса и приема от феновете. 

Black Panther

Излязъл през 2018 г., The Black Panther беше новаторски филм, който разби боксофис рекордите и спечели одобрението на критиците за представянето и темите за идентичност и общност. Режисиран от Райън Куглър, филмът проследява историята на Т'Чала, новокоронования крал на Уаканда, докато той се сблъсква с предизвикателства както вътре, така и извън неговото кралство. Филмът пожъна не само касов успех, като събра над 1,3 милиарда долара в световен мащаб, но беше и първият филм за супергерой, номиниран за най-добър филм на наградите на Академията за Оскар. 

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame отбеляза края на една ера за MCU, обединявайки повече от десетилетие разказване на истории и развитие на герои в епичен завършек. Филмът проследява какво се случва с оцелелите герои след Infinity War, докато те се опитват да обърнат опустошителните ефекти от геноцида на Танос. Endgame счупи множество боксофис рекорди, събра над 2,7 милиарда долара приходи в световен мащаб и получи признание от критиците за емоционалното си въздействие и задоволителния завършек на Infinity Saga.

Spiderman: Into the Spider-Verse

Въпреки че не е част от MCU (създаден е от Sony), Spider-Man: Into the Spider-Verse е филм на Marvel, който заслужава признание за своята новаторска анимация и разказ на истории. Филмът проследява Майлс Моралес, млад тийнейджър, който става Спайдър-мен и трябва да се обедини с други версии на Spiderman от различни измерения, за да спре заплаха за цялата реалност. In the Spider-Verse спечели наградата на Академията за най-добър анимационен филм и беше похвален за свежия поглед върху жанра на супергероите и разнообразното представяне.

Въпреки че е имало много страхотни филми на Marvel през годините, тези три се открояват като най-добрите досега. Ще бъде вълнуващо да видим какво крие бъдещето за MCU и какви други новаторски филми са ни подготвили. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com