Кои са най-добрите средства против мравките в дома?

5991
Кои са най-добрите средства против мравките в дома?
Снимка: iStock/Guliver

Моливите и пастелите се използват от дълго време, така че мравките са развили резистентност към някои съединения. Народните методи понякога са не по-малко ефективни от съвременните химически агенти. Основното е да знаете как да ги използвате правилно. Понякога използването на народни методи е единственият начин за борба с вредителите, ако в къщата има малки деца, домашни любимци, членове на семейството с алергии.

Амоняк

Амонякът има остър, неприятен мирис. Но не убива насекомите, а само ги отблъсква. Разредете 100 милилитра амоняк в литър вода и избършете повърхностите. След 20 минути миризмата ще изчезне, но мравките имат деликатно обоняние и ще заобиколят третираните зони.

Смесете тези две съставки от кухнята и ще забравите за мравките

Сол

Солта е просто, евтино лекарство за мравки, което го има във всеки апартамент. За да третирате местата на мравките, вземете вода и сол в равни пропорции. Чиста сол може да се поръси върху пътеките на мравките.

Сапун

Сапунът може да се използва както в течна, така и в твърда форма. Понякога се използва течност за миене на съдове. Сапуненият разтвор ще убие мравките, но само с директен удар. И така, миризмата на сапун ще изплаши насекомите, ще измие следите от феромони, като по този начин ще дезориентира вредителите.

Смлян пипер

Червеният или черен пипер в големи количества може да убие мравките, а в малки порции ефективно отблъсква насекомите. Чушките са разпръснати по пътеки и в местообитания на вредители.

Черупки от яйца

Разстелете черупки от яйца около кухнята или други местообитания на мравки. Миризмата има възпиращ ефект.

Край на мравките в градината с тези лесни трикове

Сода

Содата се използва не само в готвенето, но и успешно се използва в борбата срещу мравките. Содата за хляб сама по себе си не привлича мравките, така че равни части сода за хляб, захар и вода трябва да се смесят за обработка. Нанесете върху зони с насекоми. Когато сместа навлезе в храносмилателния тракт на мравката, възниква химическа реакция, която ще доведе до смърт. Няма да е възможно да се унищожи голяма колония със сода, тъй като индивидите, които не напуснат гнездото, ще останат живи и ще компенсират загубите.

Борна киселина

С помощта на борна киселина можете ефективно да се отървете от мравките, дори ако заразата е дълга и мащабна. Но ще отнеме около месец, за да премахнете напълно вредителите. Можете да смесвате борна киселина с всеки продукт, най-популярните са кайма, картофи, сладкиши, хляб, яйчен жълтък. За да приготвите отровна примамка, ви трябва един жълтък и половин супена лъжица борна киселина. Оформете топки и ги поставете на места за движение, местообитание, струпване на насекоми.

Буракс

Бураксът е подобна на борната киселина по отношение на нейния ефект върху насекомите. Бораксът също се използва активно като лекарство за мравки от няколко десетилетия. Стръвта е поставена върху субстрати, в капаци. Равни части захар и боракс трябва да се смесят старателно до гладкост и да се добави малко вода, за да се получи каша.

Просо

Не е научно доказано защо просото има отрицателен ефект върху мравките, но ако просото е разпръснато в суха форма, вредителите изчезват след известно време. Най-вероятно след ядене на просо то набъбва в стомашно-чревния тракт, което води до смърт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Кафеавтоматът – специалистът в приготвянето на неустоимо кафе

7 знака, че тя е влюбена в теб

Какво поведение веднага издава ревнивия мъж?

Сиренето в големи количества е вредно за панкреаса

Най-мъдрата японска притча за спомените

Най-силното стихотворение посветено на синовете

Любовен съвет за всяка зодия за 14 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com