Кои са най-евтините дестинации в Европа, където ще си изкарате страхотно за без пари

12306
Кои са най-евтините дестинации в Европа, където ще си изкарате страхотно за без пари
Снимка: iStock

Почти няма човек, който да не обича да отиде някъде на почивка и да се откъсне за известно време от ежедневието си. А за нас българите Европа е най-лесно достъпна, а и предлага страхотни места, които може да се разгледат и човек да си почине.

Културно богатите дестинации в Европа определено примамват туристите, които искат разнообразие. А и не са никак малко историческите места, вкусната храна и динамичната култура. Затова и Европа е един от най-посещаваните региони в света.

Ако искате да отиде някъде, където няма да дадете много пари за почивка, а в същото време ще си изкарате невероятно, имаме няколко идеи. Искаме обаче да подчертаем, че не се взимат предвид самолетните билети и нощувките в хотела, защото там цените варират според индивидуалните нужди:

Пафос, Кипър

Едни от най-луксозните курорти на острова се намират близо до Пафос, а и градът е подходящ за база за изследване на близките плажове, исторически места и планинско градове. Градът има впечатляващи исторически обекти, които си заслужават да бъдат видени, включително и некропола, който е част от списъка на ЮНЕСКО, Гробниците на царете, които датират от 4 в. пр.н.е. В Пафос едно кафе е малко над 3 долара, а 3-степенно меню за двама с бутилка вино – около 68 долара.

Кога да си вземете почивка през септември, за да не ви съсипе живота ретрограден Юпитер?

Майорка, Испания

Това е най-големият остров от Балеарските и отдавна е популярна туристическа дестинация. Майорка предлага на туристите от всичко по малко – малки села и маслинови горички, девствени плажове, както и световноизвестни клубове. На острова туристите може да платят по-малко от 2.50 долара за едно кафе и по-малко от 70 долара за 3-степенно меню за двама души, което включва и бутилка вино.

Фуншал, Мадейра

Португалският архипелаг е много красива европейска дестинация, намираща се край северозападния бряг на Африка. Морската столица е най-големият туристически център на Мадейра и съществува от 1508 г., а градът е богат на история, култура, природни забележителности и забавления. А и е една от най-достъпните дестинации. Там туристите може да платят по-малко от 3 долара за бутилка бира и около 70 долара за тристепенно меню за двама души, включващо и бутилка вино.

Алгарве, Португалия

Това е най-южният регион на Португалия и определено е ваканционен рай. Мястото е известно със своите живописни плажове, обградени от драматични златни скали с топли, спокойни води. Алгарве се посещава ежегодно от около 4 милиона туристи, които се тълпят най-вече в известните градове Лагос и Фаро. В Алгарве чаша кафе е на стойност 1 долар, а 3-степенно меню за двама с бутилка вино – около 50 долара.

Как да изберем най-добрата спа почивка?

Корфу, Гърция

Красивият гръцки остров се намира точно на брега на границата между Албания и Гърция и е дом на исторически дворци, красиви плажове и луксозни хотели. През годините островът е получил влияние от различни култури като френската, английската и венецианската и затова е толкова красив и очарователен. В Корфу туристите плащат около 0.55 долара за бутилка вода и 60 долара за 3-степенно меню за двама, включващо бутилка вино.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com