Кои са режисьорите, фаворити за Оскар

12323
Кои са режисьорите, фаворити за Оскар

Наградата на Гилдията на американските режисьори (Directors Guild of America – DGA) често подсказва кои режисьори и филми да очакваме да оберат най-престижните статуетки в кино индустрията.

Режисьорите Катрин Бигълоу, Стивън Спилбърг и Бен Афлек са сред кандидатите за отличията на режисьорския синдикат в САЩ, съобщава БГНЕС.

15 документални филма ще се борят за Оскар

Американската киноакадемия избра 15-те най-добри от общо 126 документални филма. 15-те ленти ще се борят за 5-те номинации за Оскар в т...

Катрин Бигълоу, първата жена, спечелила "Оскар" за най-добър режисьор през 2010 г. за "Войната е опиат" идва с номинация за "30 минути след полунощ", по-известен като филмът за преследването на Осама Бин Ладен.

Стивън Спилбърг се появява сред кандидатите с биографичния "Линкълн" за едноименния американски президент, който се бори за премахване на робството и става фаворит за следващите „Оскар”-и.

Бен Афлек беше номиниран от Гилдията за "Арго" - една ЦРУ история с лек антиирански привкус или разказ за измъкването от Иран на американски дипломати, загазили сред иранската революция.

Номинирани са и американецът от китайско-тайвански произход Анг Лий за триизмерната "Одисея на Пи" и британецът Том Хупър за адаптацията на голям екран на хитовия мюзикъл "Клетниците".

Бен Афлек има амбиции в политиката

Бен Афлек, който вече има „Оскар”, а "Арго" (събрал до този момент близо 160 млн. долара в бокс офиса) може да му донесе и ...

Победителят ще бъде обявен на 2 февруари в Холивуд.

Всички кандидати, с изключение на Бен Афлек, имат вече награда от гилдията - Катрин Бигълоу за "Войната е опиат", Стивън Спилбърг - три пъти - за "Спасяването на редник Райън", "Списъкът на Шиндлер" и "Виолетов цвят", Анг Лий за "Планината Броукбек", и Том Хупър за"Речта на краля".

Победителите в този конкурс през последните девет години винаги след това са с "Оскар" за най-добър режисьор.

На снимката: Катрин Бигълоу

"Оскарите" ще отбележат 50-годишнината на агент 007

Част от церемонията по връчването на "Оскарите" на Американската киноакадемия ще бъде посветена на серията филми за Джеймс Бонд, коят...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com