Кой би предположил, че банановият чай е толкова здравословен

4383
Кой би предположил, че банановият чай е толкова здравословен
Снимка: iStock

Банановият чай подобрява самочувствието, намалява риска от катаракта и има ефект против бръчки. Банановата кора има много ползи за здравето. Чаят, приготвен от него, е нискокалорична и изключително здравословна напитка. Ще ви помогне да спите по-добре и ще забележите първите ефекти след няколко дни.

След като изядем банана, хората веднага изхвърлет ципите му, смятайки, че вече са ненужни. Това е грешка. Банановите кори ще ни помогнат да подобрим здравето си и най-важното – да се наспиваме добре.

Пълнее ли се от банани? Отговорът е тук!

Много жени се интересуват - възможно ли е да се ядат банани, докато се отслабва. По принцип бананите не са забранени по време на отслаб...

Бананите са истинска съкровищница от калий, чиято хранителна стойност за организма е открита преди хиляди години. Той е един от най-популярните плодове, който съдържа много по-ценни минерали и витамини.

Това е уникален плод, богат на всички най-важни витамини - А, който ускорява зарастването на рани, С, който понижава холестерола и унищожава свободните радикали, Е, К и тези от група В, отговорни за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.

Бананова кора за бръчки

Интересното е, че кората на банана действа като емулсия против стареене. Ефектът няма да е мигновен, разбира се, но редовните компреси за лице с бананова кора могат да инхибират процеса на образуване на бръчки. Всичко благодарение на калия, магнезия, витамините А и С, съдържащи се в банановата кора.

Бананова кора може да се използва и за приготвяне на т.нар бананов чай. Това е тривиален начин да получите по-добър нощен сън.

Ето тази храна може да ни помогне да заспим по-бързо!

Храната не само засяга нашата форма, но и всички вътрешни функции на тялото. Това означава, че има продукти, които ни помагат да се отп...

Бананов чай: за какво помага?

Бананите съдържат магнезий, който стабилизира функциите на нервната система: има успокояващ и релаксиращ ефект, намалявайки хиперактивността на нервните клетки. Освен това регулира мускулното напрежение: има диастоличен и релаксиращ ефект.

Банановият чай има много ползи за здравето. Подпомага за по-здравословен сън, поради което се препоръчва за хора, които се борят с безсъние или неспокоен сън. След консумация на такава напитка допълнително ще осигурите на организма триптофан, който подобрява качеството на съня.

Чаят от банан също помага за регулиране на баланса на телесните течности, кръвното налягане и мускулните контракции. Също така ще помогне да се отървете от задържането на газ и вода в тялото.

Бананов чай: рецепта

С този трик дори узрелите банани няма да потъмнеят 2 седмици

Бананите са една от храните, които изхвърляме най-често - просто защото потъмняват бързо и това се отразява негативно на вкуса им. Ако...

За да приготвим бананов чай, се нуждаем от:

- 250 мл вода,
- банан с кора,
- щипка канела на вкус.

Сварете водата в тенджера и измийте добре банана. След това го нарежете на парчета, като отрежете върха. Сложете плодовете във вряща вода за около 10 минути.

След това отцедете банана и изсипете водата в чаша, като добавите щипка канела на вкус. Най-добре е отварата да се консумира един час преди лягане.

Ще се почувствате много освежени, а качеството на сънят ви ще се подобри значително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com