Кой откри легендарната бъчва на Jack Daniel’s?

6823
Кой откри легендарната бъчва на Jack Daniel’s?

Ранен съботен следобед. София е току-що окъпана от краткия дъжд. Времето е само за... състезание!

Легендарно събитие, провеждащо се поетапно в 150 държави, стартира в София в 14:00 часа на 2 юли, за да даде старт на на празненствата по случай 150-тия рождения ден на дестилерията на най-старото американско уиски Jack Daniel's.

Състезанието наистина обещаваше да се превърне в неповторимо изживяване, но далновидността на участниците бързо успя да пребори тайната на подготвената загатка.

Точно в 14:00 часа българско време на Facebook страницата на организираното от Jack Daniel's събитие беше публикувана първата ретро снимка на стара София, която трябваше да даде знак на авантюристите къде да търсят скритата оригинална бъчва на Jack, в която е отлежавало уискито с неподправен вкус. Самата бъчва бе пълна с оригинални изненади.

Очакваше се в интервал от час и половина на на Facebook страницата на Jack Daniel's да се публикуват общо 4 снимки-подсказки, които щяха да насочат търсачите на кехлибареното съкровище към скритата бъчва някъде из София. Но находчивият победител я откри точно за 20 минути. 20 минути и надпреварата приключи! За всички.

На първата и единствена снимка бе изобразен участък от бул. "Дондуков" в миналото, а късметлията разкри, че успял да разпознае местоположението на бъчвата по сградата на застрахователно дружество. Крайната точка бе в градинката на ЦУМ, а снимката-улика водеше към нея…

Нека Ви запознаем с безспорния шампион. Христиан Иванов е големият откривател на съкровища, който чрез интуиция и себеотрицание реши загадката на стария Jack още в самото начало на състезанието. Той получи подаръците, скрити в оригиналната бъчва: Bluetooth грамофонен говорител и специален комплект за Jack коктейли. Христиан разкри, че е видял събитието преди няколко дни на Facebook страницата и че друг път също се е впускал в подобни приключения.

Разбира се, рожденикът бе щедър, както повелява за 150-годишна традиция. Ето защо всички участници в съботната надпревара бяха поканени на култовия рожден ден на Jack Daniel's в бар El Carnero в градинката на ЦУМ, където забавлението и изненадите вървяха ръка за ръка.

Jack Daniel's блести с уникална автентичност за 150-тия си рожден ден

150 години! Може ли някой да си представи колко много време е това? Категоричният отговор е „да“ - и го дава с достолепна у...

Гостите на партито имаха възможност да опитат оригинални Jack Daniel’s коктейли – специално разработени за юбилея. Кетъринг, музика и приятна атмосфера допълваха празничната вечер. Освен това изненадите включваха виртуална разходка сред дестилерията на Jack Daniel’s, както и персонална изработка на уникална чаша за уиски с надпис по желание на госта. А след големия състезателен ден, дори времето поздрави стария Jack с щедри лъчи и високи градуси.

Такава бе съботата: 150 бъчви, разпръснати по света, за 150 години Jack. 150 години, за които много неща се променят, но вкусът и качеството на кехлибарената напитка в квадратната бутилка остават винаги на едно ниво - високо.

И не забравяйте – консумирайте продуктите на най-голямата американска дестилерия умерено и отговорно!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com