Коя е идеалната тъкан за направа на работно облекло?

1997
Коя е идеалната тъкан за направа на работно облекло?
Снимка: lindstromgroup.com

Не е тайна, че носенето на работно облекло е в състояние да увеличи многократно доверието в бизнеса, нали? Стандартизацията, когато е приспособена да отговаря на желанията и имиджа на компанията, осигурява добро представяне на вашия екип и вдъхва повече увереност от страна на клиентите.

Но работното облекло на служителите не трябва само да изглежда добре визуално, необходимо е то да бъде функционално и практично за извършване на ежедневните им дейности. Ако развивате собствен бизнес и се грижите за впечатлението, което той оставя пред клиентите, при избора на работно облекло трябва предварително да се информирате и за най-подходящите тъкани в зависимост от конкретната активност.

Важно е да се знае, че няма абсолютно правило при избора на тъкан за работно облекло на служителите. Всяка изпълнителна функция и работни условия изискват специфичен материал. Такъв, който се вписва добре в административните позиции, не е подходящ за оперативните дейности например.

Запомнете: Взимайки под внимание спецификата и нуждите на всяка работна функция е най-добрият начин да гарантирате, че вашият екип се представя добре.

Ето три от най-разпространените професионални дейности и подходящите за извършването им материи, които трябва да се вземат под внимание при избора на работно облекло.

Оперативни професии: устойчивост и дълготрайност

За оперативните дейности, особено тези, които се нуждаят от допълнителна доза безопасност, за да не допусне директния контакт на опасни външни агенти с тялото, денимът и джинсът се използват много. Тези тъкани са по-плътни и здрави, устойчиви на въздействия и са много издръжливи.

Материалите от този вид са лесни за изпиране и подръжка и удобни за носене. Това ги прави практични и запазва за дълго добрия им външен вид (цвят, форма, текстура) без много усилия.

Контакт с клиента: естетика и комфорт

Дейностите, които включват пряка връзка с хора и обслужване на клиенти (продажби, приемане, административни длъжности), допускат повече естетика и стил в изработката на облеклата, тъй като работната среда не излага служителя на външните атмосферни условия.

За тях приоритетът е да откриете материали, които не се измачкват лесно, тъй като смачканите дрехи създават впечатление за невнимание и липса на ангажираност. Висококачествените полиестерни микрофибърни продукти са отличен избор за панталони, блейзери, рокли и поли с добра кройка.

За трикотажните изделия се предпочитат смесени тъкани като памук с полиестер или еластан, които поддържат прохлада и комфорт без да се мачкат и са по-трайни. Памукът, като напълно естествен материал може да придава по-голяма свежест, но е с по-малка трайност и издръжливост.

За работа навън: конфорт и свобода на движението

Как да изберем подходящото работно облекло за служителите си?

Всеки физически труд изисква определено облекло, чиято основна цел е да осигури комфорт и безопасност. Един пожарникар, например, трябв...

Има професионалисти, които работят на открито с часове и все пак трябва да продължат изряден външния си вид, тъй като представляват компанията. Такъв е случаят с шофьори, доставчици, продавачи на открито.

В този случай избраният материал трябва да бъде проветрив, непозволявайки да възникват неприятните петна пот и да не възпрепятства движенията, като гарантира комфорта на тези, които носят този вид работно облекло.

Няколко са вариантите за избор на тъкани и една от тях са естествените влакна, като памук. Той е здрав, издръжлив на опън и устойчив на топлина, но се мачка се и при висока температура може силно да се свие. Естесвените материи изискват прецизна поддръжка и се нуждаят от допълнително внимание при пране.

Могат да се обмислят синтетични алтернативи, ако дейността (или фирмата) е по-малко формална. В този случай полиестърът със сухо третиране, материал използван дори от атлетите, улеснява циркулацията на въздух, има антибактериално действие и в много случаи предпазва от слънчевите лъчи.

Препоръчват се и тъкани със съдържание 50% полиестер и 50% памук, като за работното облекло е добре материите да бъдат подложени предварително на специални апретурни обработки: негоримост, санфоризиране, немачкаемост, хидрофобиране, киселинна устойчивост, маслоустойчивост, антибактериална.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com