Кори от банани - приложенията, които трябва да знае всяка домакиня

34842
Кори от банани - приложенията, които трябва да знае всяка домакиня
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност бананите  присъстват редовно във вашата диета, защото с помощта на тези плодове можете лесно да се отървете от чувството на глад. Но в повечето случаи домакините правят една голяма грешка: изхвърлят ценната бананова кора.

Опитните градинари, например, я изсушават и я довеждат до състояние на прах, за да я използват като хранителна добавка за грижа за растенията. Но това не е единственият начин да използвате банановите кори.

Приложения на банановите кори в домакинството

Трудно е да се намери жена, която да е 100% доволна от състоянието на кожата си. Затова е важно да се използват всякакви полезни средства в грижа за кожата. В това отношение банановите кори могат да бъдат полезни.

Отслабване с банани - ето как е правилно да се прави банановата диета

Необходимо е чистата кожа да се третира с месестата влажна част от кората. След 20 минути трябва да измиете лицето си и да нанесете крем върху кожата си. Смята се, че тази процедура помага на кожата да остане млада и добре поддържана.

Кората от този вкусен плод може да се използва и за поддръжка на кожени изделия. Не само кожата ни реагира добре на „банановите маски“: продуктите и аксесоарите от кожа също ще изглеждат много по-добре. Вътрешността на банановата кора се препоръчва за полиране на всякакви кожени артикули и аксесоари.

Много домакини са се научили от собствен опит, че месото се оказва по-меко и по-вкусно, ако се пече върху бананови кори. За целта месният продукт се поставя върху меката част на кората. Използвайте сурови кори.

Малки парчета бананови кори могат да се поставят в дупки в саксиите с цветя и да се поръсят с почва. Те не трябва да докосват плътно корените. При гниене кората отделя голямо количество топлина. Може да се използва при предзимно засаждане на рози.

Срокът на годност както на пресните, така и на обработените кори е много кратък. Пресни и във вид запарка се съхраняват в хладилник 5 дни, прах в херметически затворен буркан - 2-3 седмици.

Можете да приготвите бананова вода за поливане на цветята: измийте обилно корите на 4 банана и ги оставете в буркан с вода за 5 дни. Течността се съхранява в хладилник за не повече от месец, преди употреба се нагрява и се разрежда наполовина с филтрирана вода. Това лекарство работи добре срещу листни въшки.

Запарка за пръскане: обелките от 4 банана се изсушават във фурна, счукват се и се смесват с 2 ч. л. прах от яйчени черупки и 20 гр магнезиев сулфат. Запарва се 3 часа в литър вода и веднъж седмично се пръскат листата и корените на растението.

При какви заболявания трябва да се ядат банани?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com