Куче, осиновено след 14 месеца в приют, беше върнато само след ден

11374
Куче, осиновено след 14 месеца в приют, беше върнато само след ден
Снимка: Pearl's Place / Facebook

Когато куче бъде осиновено от приют, това обикновено е причина за радост и празнуване. Животните заслужават любов и внимание и се борят да ги намерят в живота си по един или друг начин. Много от кучетата в приютите са намерени на улицата или са били изоставени, някои от тях за съжаление са претърпели грубо отношение или даже са били малтретирани.

За щастие все повече хора избират да си вземат куче от приют, спасявайки четириногите от самотно и неясно бъдеще. Но не винаги се получава. Такъв е случаят с куче на име Ръсти в Тексас. Историята разказва английският таблоид „Metro“.

Дженифър Анистън осинови ново кученце (ВИДЕО)

Звездата от сериала "Приятели" Дженифър Анистън има нов домашен любимец. 51-годишната актриса сподели новината в профила си в социална...

Като порода Ръсти е смесица от немска овчарка и катахула и е обикалял доста преди да бъде изпратен в приюта „Humane Society“ (Хуманното общество) в град Уейко, Тексас. Първоначалният собственик на Ръсти се е чувствал неспособен да се грижи за него, защото кучето било хиперактивно и твърде енергично.

Според местните новинарски емисии, Ръсти е бил настанен във временен дом за 2 месеца, а след това е изпратен за спасяване в щата Айдахо. За съжаление, след двумесечен престой там, Ръсти е бил върнат обратно в Уейко, тъй като не е бил „приятелски настроен към другите кучета“ и не са успели да му намерят дом.

Отново според новинарските агенции, от приюта „Хуманното общество“ на Централен Тексас дават следното изявление след прибирането му: „През следващите няколко месеца Ръсти изпадна в депресия и разочарование, което го кара да се държи различно в развъдника и да реагира остро спрямо другите кучета“.

През ноември 2020 година Ръсти отново е осиновен и този път служителите вярват, че най-накрая той е намерил своя дом завинаги. Но след месец кучето отново е върнато.

Куче прекара почти седмица пред болница, за да чака стопанина си (ВИДЕО)

Предано куче е прекарало почти седмица пред болница в Турция, в която стопанинът му е бил приет за лечение, предаде Ройтерс. Малкото к...

Твърдо решени да намерят постоянен дом на Ръсти от приюта стартират програмата „Кучетата играят за цял живот“. Това позволява на всички приютени животни да участват в игрални групи, независимо от тяхната порода, възраст, поведение или история. Ръсти постепенно започва да се научава как да общува с другите кучета и участва в групова поведенческа терапия.

След като отчита положителни промени и развитие, Ръсти е представен на нова двойка собственици през март 2021. Те се влюбват в него и решават да го приберат вкъщи. По това време Ръсти вече е прекарал 419 дни (1 година и 2 месеца) в приюта. За съжаление историята се повтаря и само ден по-късно Ръсти отново е върнат.

В публикация във Facebook от приюта заявяват, че двойката „е постъпила правилно“ и допълват: „моля, не съдете осиновителите“. В обяснението се казва още:

„Ръсти ги е захапал и те са осъзнали, че той не е подходящ за семейството им, защото те често са обградени от малки деца и неговото странно поведение би представлявало риск. Така че, докато те се опитваха да направят нещо добро, осиновявайки куче, те всъщност постъпиха правилно като го върнаха обратно. Ние никога не сме искали семейство да отглежда куче, което не е подходящо за тях, затова сме благодарни, че го върнаха.“

От приюта споделят видео с кучето и добавят още, че „няма да спрат да търсят постоянен дом за него“.

Подходящи породи кучета за мързеливи стопани

Повечето кучета обичат игрите на открито и разходките. За тях се изисква отделянето на много време, но не са много хората, които могат ...

Въпреки предизвикателствата и трудностите, нещата изглежда, че вървят добре за Ръсти. Преди няколко дни от „Хуманно общество“ съобщиха, че Ръсти е намерил път за излизане от приюта с помощта на друга спасителна служба „Pearl’s Place“. Сега те ще поемат грижите за Ръсти и ще му помогнат да намери нови собственици.

В публикация във Facebook от неправителствената организация „Pearl’s Place“ пишат: „Ще му дадем всичко от себе си и ще му намерим перфектния дом завинаги. Ако някой се интересува от осиновяването му, ние ще му изпратим нужните заявления по имейл. Ние ще инвестираме, за да го подготвим за новия му дом.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Знаете ли кои са седемте чудеса на света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com