Къде да купим злато на изплащане

4495
Къде да купим злато на изплащане
Снимка: zkbarzapomosht.com

Началото на годината е подходящо време за преоценка на миналогодишните инвестиции, особено в светлината на всяка промяна в пазарните условия. Ако пазарът се е променил (или вашето финансово състояние или цели са се променили), трябва да помислите за промени в инвестиционната си стратегия - помислете за нов актив, намалете дела си в друг и т.н.

Инвестицията в злато си струва, независимо дали купувате злато на изплащане или не. Ако търсите по-сигурни активи, тя е отличен вариант. 

В случай, че искате да се възползвате от инвестицията в злато на изплащане, научете повече за тази уникална възможност. Тя е напълно реална.

Защо да инвестираме в злато?

Нека изброим по-важните причини, поради които хората обикновено инвестират в злато.

Актив-убежище

Благородният метал има тенденция да запазва стойността си с течение на времето и не е подложен на нестабилността, която е обичайна за други видове инвестиции. Това се дължи на ограниченото предлагане, присъщо на златото и невъзможността то да бъде отпечатано или възпроизведено, какъвто е случаят с много други видове активи.

Поради тези причини златото отдавна се смята за убежище за инвеститорите. Когато другите активи падат в цената, благородният метал обикновено остава стабилен или дори се повишава, което ви позволява да поддържате богатство дори в трудни икономически времена.

Защита от инфлация

Известно е също, че златото е ефективен хедж срещу инфлацията. Когато инфлацията расте и покупателната способност на долара пада, стойността на златото остава същата и често дори се повишава. Това го прави търсен инструмент за защита на капитала от инфлационни въздействия. Историята показва, че златото се справя добре по време на инфлация.

Диверсификация на инвестиционния портфейл

Благородният метал, като правило, не носи много приходи, но допринася за ефективната диверсификация на портфейла. Помага за защита срещу скокове и рецесии в други, по-нестабилни сектори.

Ако, например, инвестирате всичките си пари в акции и фондовият пазар падне, вие ще загубите значителна сума за кратък период от време. Ако инвестирате отчасти на фондовия пазар, отчасти в недвижими имоти и отчасти в злато, ще бъдете донякъде защитени от големи усвоявания във всяка категория. Накратко: златният метал помага за диверсификация на портфолиото.

Златото може да поскъпне по време на рецесия

Стойността на златото има тенденция да нараства по време на рецесии или други трудни времена. Това е така, защото когато нестабилността на пазара нараства и цените падат, инвеститорите предпочитат да потърсят убежище в златото. Колкото повече инвеститори се насочват към благородния метал, толкова по-малко е предлагането му и съответно цената се покачва.

Исторически пример: Според Бюрото по трудова статистика на САЩ, в разгара на Голямата рецесия, цената на златото е скочило с почти 13% за година.

Ликвидност

Ако търсите инвестиция, която може лесно да бъде продадена и превърната в пари, златото е една такава възможност. Винаги има търсене на злато , сребро и други благородни метали и не е толкова трудно да ги продадете. Най-важното е, че благородният метал е много вероятно да запази стойността си (поне в дългосрочен план).

Има много ползи от инвестирането в злато. Ако имате нужда от безопасност, ликвидност, диверсификация и защита от инфлация и нестабилност, тогава това е умен ход. Това може да стане по много начини, включително и чрез закупуване на златни монети, кюлчета или бижута. Опцията злато на изплащане също не е за пренебрегване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com