Легендарният Франц Мюлнер успя да издърпа и трамвай

26851

Австриецът Франц Мюлнер постави поредния си световен рекорд във Виена, съобщи БГНЕС.

На 15 декември екстремният спортист от Залцбург, който има в кариерата си 14 рекорда, записани в книгата Гинес, успя да задвижи само със силата на мускулите си 43-тонен нископодов трамвай и го дърпа след себе си цели осем метра, съобщиха от КОМПРЕС София, Бюро за връзки с Община Виена.

Австрия иска въвеждане на квота за прием на бежанци в ЕС

Канцлерът на Австрия Вернер Файман подкрепя идеята за въвеждане на специални квоти за разпределение на бежанците между страните от Евро...

Единственото приспособление, което използва този път Мюлнер, беше една стълба, сложена между трамвайните релси, която му помагаше да не се хлъзга. Стотици зрители присъстваха при поставянето на 15-ия му рекорд и го аплодираха бурно. Но трамваят не беше празен – за да бъде предизвикателството пълно, Мюлнер беше поканил и деца от групата "Бамби" да "се повозят" на карания от него трамвай.

Събитието беше подкрепен финасово от община Виена и от общинското транспортно предприятие "Виенски линии", които връчиха на рекордьора чек от 1500 евро. Средствата влизат в създадената от Мюлнер фондация "Силна помощ". След като е постигнал почти невъзможното, за него е изключително важно, че може да използва своята популярност за добра кауза. Неговото участието в множество мероприятия, например теглене на танкове или кранове, цели да покаже на децата колко са силни, ако повярват в себе си. Фондацията подпомага социално слаби семейства в Австрия. Освен сумата от наградата средства бяха набрани и от продажбата на греяно вино, печени кестени и коледни сладки.

В началото на октомври Мюлнер завъртя с голи ръце прочутото Виенско колело в Пратера, което тежи 244 тона, а преди това влачи след себе си танк.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com