Любимите напитки на американските президенти

5758
Любимите напитки на американските президенти
Снимка: Getty Images/Guliver

След резултата на изборите в САЩ сигурно на много американци им е идвало да си сипят по едно питие - някои от радост заради победата на Доналд Тръмп, а други от мъка заради загубата на опонентката му Хилари Клинтън.

Има обаче човек, който е истински експерт по питиета, които предпочитат самите политици. Това е Марк Уил-Уебър, който дори е написал книга, в която представя любимата алкохолна напитка на всеки американски президент, пише The New York Post. Ето какви са били предпочитанията на някои от значимите държавни глави на САЩ.

Жените вече пият повече от мъжете

Твърде е вероятно жените днес да пият повече от мъжете след век, в който традиционното полово неравенство в консумацията на алкохол беш...

Първият президент - Джордж Вашингтон, е обичал да пие уиски. Според Уебър дори се случвало той да се появява на публични събития в неадекватно състояние заради прекаляване с алкохола.

Джон Адамс е предпочитал сайдер, а Томас Джеферсън карал служителите си да купуват толкова червено вино, че това едва не го довело до фалит.

Джеймс Мадисън, Джеймс Монро, Джон Тайлър и Улисес Грант пиели най-вече шампанско. Монро веднъж дори си поръчал цели 1200 бутилки първокласно шампанско от Франция, пише в книгата на Уебър.

Ейбрахам Линкълн се смята за един от президентите, които почти не са употребявали алкохол. Няма сведения да е имал предпочитания към едно или друго питие.

Теодор Рузвелт е обичал алкохолни коктейли с мента, а Дуайт Айзенхауър е бил почитател на скоча. Любопитна е историята за Хари Труман - той обръщал по една чаша бърбън всяка сутрин, преди да започне работа.

Снимка на Тръмп от изборната нощ разбуни духовете в Twitter - защо?

В социалната мрежа Twitter набира скорост публикация относно изборната нощ в САЩ и реакциите на Доналд Тръмп и щаба му на данните за оч...

Джон Ф. Кенеди пиел всякакви коктейли, например дайкири, но любим му бил „Кървавата Мери“. Линдън Джонсън пък се придържал към бира, направена в родния му щат Тексас.

Според книгата Ричард Никсън обичал скъпото вино, но само за себе си - на гостите в Белия дом предлагал далеч по-евтино. Любимото питие на Роналд Рейгън било коктейл от водка, портокалов сок и вермут.

Джордж Буш-старши си пийвал от всичко - от бира до водка. Синът му Джордж Буш-младши обаче не близвал алкохол.

Бил Клинтън се черпел предимно със сайдер и бира. Известен фен на бирата е и Барак Обама. По време на неговото управление в Белия дом дори се произвеждаше домашна.

Доналд Тръмп, новият президент на САЩ, веднъж се опита да пусне на пазара своя марка водка, но начинанието му претърпя провал. Самият той твърди, че не пие алкохол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com