Магията на думите

12421
Магията на думите
Снимка: iStock

Знаете ли как да използвате магията на думите, за да избегнете изпадането в самоизпълняващи се пророчества, които почти винаги са отрицателни? Разберете в тази статия къде ще намерите това упражнение, което да практикувате и да изстискате магията на думите в своя полза.

Първо, опитайте се да поразмишлявате на една фраза..."Магията не се прави в ръкавите на магьосника, а в ума на зрителя... истинската тайна на магията е, че светът е направен от думи...". Помислете без да бързате, какви асоциации прави фразата у вас. А знаете ли коя е истинската магия?

10 фрази, които е по-добре да не казвате на партньора си

Отношенията са доста крехки. Те изискват търпение от нас, но това лесно се разрушава. За това понякога са достатъчни няколко недобре по...

Истинската магия е, че светът е направен от думи, така че думите са магия! Не е ли истина?

Всяка дума предизвиква емоция и това ни кара да имаме особена нагласа, която ни подтиква да действаме по един или друг начин.

Даваме ви следния пример:

Имаме две дами, да изберем съвсем произволно имената Мария и Стефка. И двете искат да отслабнат и да подобрят фигурата си. И ако ги помолите да ви разкажат за положението и намеренията им, биха ви отговорили различно.

Мария започва с думите „Аз съм дебела, виждате ме… Мразя себе си и се чувствам отчаяна, защото не мога да отслабна. Опитах няколко пъти, но не се получава".

Това са 10 думи, които черпят от положителната ни енергия. НЕ ги изричайте!

Със сигурност всеки един от вас е имал и такива дни, в които се чувства ужасно демотивиран и лишен от енергия. Лошите ситуации, като че...

Обратно на това Стефка казва: „Напоследък напълнях. Наясно съм, че съм се хранила по неправилен начин и че съм използвал храната като антистрес. Сега искам отново да се чувствам добре в кожата си, искам да намеря идеалното си тегло и здравословното състояние, което искам. Ще направя всичко възможно да го получа!”

И двете жени имат един и същ проблем, но подхождат по различен начин, което ясно се вижда от думите, които избраха да използват. Разликата между Мария и Стефка е, че първата се фокусира върху проблема и се губи в него. Втората, го прави обратното, концентрирайки енергията си върху решението, без да изпада в спиралата на жертва на Мария.

С други думи, Стефка има проактивно отношение към живота, което й позволява да преодолява и да се учи от всяка ситуация.

Разбрахте разликата, нали?

Магията на думите

Ако мъжът ви казва това, вече не ви обича

Психолозите разкриват някои типични черти, които сигнализират, че нещо във връзката ви не е наред или е стигнала задънена улица. Освен ...

Отношението, което приемаме пред всяко предизвикателство в живота ни е избор, точно както думите, които избираме да говорим с другите и със себе си. 

Да, защото това, което чувстваме не е нищо повече от резултат от МЕНТАЛНАТА СТРАТЕГИЯ, която използваме в даден момент и стратегиите могат да бъдат променени.

Ако избирайки един тип дума пред друга, ние сме в състояние да генерираме емоции и като следствие различни действия, тогава ние сме магьосници, магьосници, които могат да правят заклинания с думи.

Начинът, по който говорим помежду си, е от решаващо значение за нашето душевно състояние и от своя страна това ще повлияе на ежедневната ни нагласа. Отношението в крайна сметка определя нашите действия, които от своя страна създават нашите навици.

Станете наясно с думите, които използвате със себе си и направете възможното да ги промените, да фокусирате мислите си върху решението, а не върху проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com