Махнете сенките под очите с тези техники!

4877
Махнете сенките под очите с тези техники!
Снимка: iStock/Guliver

Сенките под очите винаги са били бич за тези от нас, които ги имат. Те са неприятни, грозни и оставят неприятно чувство на изтощение. А да ги премахнем ни се струва почти невъзможно, тъй като сме опитвали десетки пъти с всякакви средства. А най-боли от факта, че дори най-скъпите кремове и гелове, рядко постигат желания от нас резултат…

Защо се появяват?

В повечето случаи сенките се появяват по наследствен път, така че огледайте се из семейството и си и може да установите, че са ви “подарък” от роднините. Също така другите най-често срещани причини са недоспиването и стреса. Излагането на слънце също е фактор при появяването на тъмни кръгове, а също така и бременността и менструацията (които разбира се, често са пряко свързани с недоспиване и стрес), но и кожата е по-бледа, а кръвоносните съдове по-видими.

Домашна маска за лице с плодове

Как да се отървем от тях?

Всъщност има страшно много методи и средства за борба с тъмните кръгове и не е задължително те да струват много пари, за които често после ви е яд, че сте дали.

Ето кои са те!

Сурови картофи

Можете да поставите два резена (по един на всяко око) картоф и да постоите с тях за около 15 минути. Можете да го направите и с настъргани картофи. След като махнете измийте добре с вода.

Пакетчета от чай

6 начина, с които да стимулираме растежа на косата

Масло от репей Укрепването и растежа на косата може да се постигне с маски с топло репейско масло. Необходимо е леко да се загрее, да ...

Познат метод, който е и много лесен. Не изхвърляйте пакетчетата от чая, а ги охладете и ги поставете на очите си за около 15тина минути. Танинът от чат спомага борбата с кръговете.

Благодарение на тази маска, вече нямам бръчки по лицето си

Краставица

Кой не знае, че краставицата е страхотен помощник в спа процедурите и борбата с кръговете!? Две резенчета студена краставица, всъщност могат да направят чудеса и бързо да се справят с тъмните кръгове.

Мляко

Как да се отървем от тъмните кръгове под очите

Появата на тъмни кръгове под очите кара лицето да изглежда уморено, подчертава възрастта и несъвършенствата на кожата. Те възникват на ...

Малко известно е за това как студеното прясно мляко се справя бързо с отоците и едно от тях са точно кръговете под очите. Напоете памук със студено прясно мляко и поставете за около 15 минути. Веднага ще забележите промяна след това!

Маска с магданоз

И на фона на всички други известни или не методи, ние сме ви приготвили една рецепта, която е първенец в борбата със сенките под очите. А нейната тайна съставка е именно магданозът.

Намачкайте в купа шепа пресен магданоз, докато пусне сок, а след това сложете една чаша гореща вода и разбъркайте. Изчакайте да изстине и напоете тампон в сместа, а след това сложете по един на очите си. Използвайте за най-малко 10 минути. За траен ефект е хубаво да правите маската 2 пъти седмично.

Магданозът е богат на витамини С и К, а те освежават кожата и намалят отоците. Ефектът е до над 3 седмици на озарена кожа, но трябва да ползвате маска поне 1 месец преди да видите сериозен и очевиден резултат на цялото лице.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com