Месецът на раждане влияе на предразположеността към заболяване

3668
Месецът на раждане влияе на предразположеността към заболяване
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че астрологията и медицината нямат много общо, изследователи от Колумбийския университет в Ню Йорк са провели експеримент, който може да докаже предразположеност към развитие на определени заболявания въз основа на датата на раждане. Анализирайки медицинските досиета на повече от един и половина милион пациенти в Нюйоркската презвитерианска болница за три десетилетия, изследователите стигнаха до заключението, че родените през даден месец често са изправени пред подобни заболявания.

Това означава, че въз основа на месеца на раждане можем да определим теоретичната предразположеност за развитие на дадено състояние и по този начин да се погрижим за подходяща диагностика и профилактика за противодействие на заболяванията. Това може да ни изпълни с оптимизъм, въпреки че, разбира се, на практика този въпрос е много по-сложен. При определяне на потенциалния риск от заболяване трябва да се вземат предвид на първо място следните фактори:

- гени;
- състояние на тялото;
- начин на живот;
- диета;
- заобикалящата среда
Под формата на чисто любопитство, което може да бъде допълнително извинение за извършване на превантивни тестове, си струва да се запознаете с резултатите от анализа на американски учени. Това ще ни позволи да се справяме по-ефективно със здравословните проблеми.

Месец на раждане и предразположеност към болести: януари

Хората, родени през януари, т.е. зодиакалните Козирози и Водолей, може да имат проблеми с имунитета и дефицит на витамин D и поради това са много податливи на настинки. Тъмните зимни месеци също значително понижават настроението и по този начин могат да увеличат вероятността от депресия. Освен това учените са забелязали, че хората, родени през януари, са предразположени към проблеми с високо кръвно налягане и сърдечни заболявания. Те също така са забелязали повишена честота на рак на белия дроб, затлъстяване и диабет тип 2. Добрата новина за родените през януари е, че средният им живот е по-дълъг.

Месец на раждане и предразположеност към болести: февруари

Хората, които са родени през февруари (зодиакални Риби и Водолей), като тези от януари, трябва да се грижат особено много за имунната си система. Алергиите и белодробните проблеми са характерни за тях. Освен това мъжете трябва да извършват редовни прегледи на простатата. Изследванията показват, че при мъжете, родени през февруари, често се откриват неоплазми на простатата. Това обаче не означава, че рожденият ден през втория месец от годината има само недостатъци. Хората през този месец са по-малко склонни да бъдат ухапани от насекоми.

Месец на раждане и предразположеност към болести: март

Родените през март могат да бъдат притеснени от поленови алергии. Зодиакалните Овен и Риби също могат да страдат от сърдечни заболявания. Те са по-често засегнати от аритмия или сърдечна недостатъчност, както и от клапни заболявания и предсърдно мъждене. Освен това много жени, родени през март, се борят с хранителни разстройства като булимия, анорексия и затлъстяване.

Месец на раждане и предразположеност към болести: април

Хората, родени през април, са изложени на висок риск, особено когато става въпрос за рак, проблеми с кръвообращението и дихателни проблеми. Хората, които имат рожден ден през април, могат да бъдат предразположени към зависимости и поява на психични разстройства.

Месец на раждане и предразположеност към болести: май

Хората, родени през май, имат голям късмет. Учените смятат, че те се разболяват по-рядко от хората, родени през останалите месеци. Освен това туморите също не ги атакуват толкова често, колкото останалата част от населението. Това обаче не означава, че майските телци и Близнаците нямат здравословни проблеми. Сред здравословните проблеми на родените през май често се появяват множествена склероза, проблеми с хипертония и непоносимост към глутен.

Месец на раждане и предразположеност към болести: юни

Летните месеци не са благоприятни за повишен апетит и най-доброто доказателство за това са хората, които празнуват рождените си дни през юни. Зодиакалните Близнаци и Раците трябва да помнят, че редовните и питателни ястия са изключително важни за здравето и благополучието. Още повече, че хората, родени през юни, имат повишен риск от заболявания като диабет и хранителни разстройства.

Месец на раждане и предразположеност към болести: юли

Хората, родени през юли, обикновено имат положителен поглед върху живота, така че рядко се борят с лошо настроение и депресия. Инсултите също не са особено чести сред тях. Те имат стомашни проблеми и доста често развиват диабет. Проблеми с кариес в устната кухина бсъщо са чести явления при Раците и Лъвовете през юли. Освен това сред тях има много астматици.

Месец на раждане и предразположеност към болести: август

Хората, родени през август, тоест зодиакалните Дева и Лъвове, могат да бъдат предразположени към множество алергии, както и заболявания на синусите или конюнктивит. От друга страна, те страдат изключително рядко от сърдечни заболявания, така че статистически имат по-малък шанс да получат инфаркт или инсулт.

Месец на раждане и предразположеност към болести: септември

Американски учени предполагат, че хората, родени през септември (зодиите на Дева и Везни), може да са по-склонни да развият диабет, проблеми с кръвообращението и стомашно-чревни инфекции. Освен това хората, родени през септември, могат да се оплакват и от дерматологични проблеми или респираторни заболявания.

Месец на раждане и предразположеност към болести: октомври

Статистически, хората, родени през октомври, тоест късни Везни и Скорпион, са податливи на малко заболявания, но доста често страдат от наранявания и фрактури на костите. Те също страдат от остеопороза и кариес. По-рядко могат да се появят и респираторни заболявания и астма.

Месец на раждане и предразположеност към болести: ноември

Изследвания, проведени в Колумбийския университет, показват, че хората, родени през ноември, доста често се борят с психични разстройства и различни видове емоционални проблеми. Освен това алергиите и респираторните заболявания също могат да бъдат проблем за хората под знака на Скорпион и Стрелец.

Месец на раждане и предразположеност към болести: декември

Хората, родени през декември, трябва да се грижат за себе си, когато спортуват, тъй като са особено предразположени към различни видове наранявания, натъртвания, натъртвания и фрактури. Статистически те са диагностицирани и с психични разстройства, като биполярно разстройство или шизофрения. Добрата новина е, че се появяват по-рядко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com