Места на планетата Земя, които излъчват тайнствена сила

6920
Места на планетата Земя, които излъчват тайнствена сила
Снимка: Karin Henseler / Pixabay

Всеки, който е гледал „Междузвездни войни“, помни прословутия поздрав: „Силата да бъде с теб!“. Става дума за загадъчна Сила, която изпълва целия Космос и трябва да я почувстваш, за да започне да ти служи.

Обаче се оказва, че не само „като на кино“, но и в самата действителност на нашата родна планета има места, където сякаш се излъчва тайнствена сила. Това са различни структури или природни паметници, при които хората успяват да получат емоционално насищане или просто да се насладят на красотата на живописните места.

Стоунхендж, Англия

iStock

Стоунхендж представлява каменна структура, разположена на 130 км от Лондон, в графство Уилтшир. И досега учените не могат да определят датата на построяването й. Смята се, че може би друидите – келтски жреци, са го построили преди 3 до 8 хилядолетия.

Огромни камъни с тегло от 5 до 50 тона са поставени върху плато в определен ред. Възможно е древните хора да ги използвали като обсерватория или за ритуални цели. Истинското предназначение на това място обаче остава загадка.

Пирамидите в Гиза, Египет

Pixabay

Тези известни пирамиди са единственото чудо на Древния свят, което е достигнало до нас. В тях египтяните погребвали фараоните си, като им осигурявали всичко необходимо за „задгробния живот“. Учените все още недоумяват защо египтяните са построили структури с тази конкретна форма. Комплексът се състои от 3 пирамиди, предназначени за фараоните Хуфу (Хеопс), Менкаур и Хефрен. Днес никой не може да покаже точно как са издигнати каменните постройки.

Тибет, Хималаите

Antoine Taveneaux / CC BY-SA 3.0

Хималаите са най-високата планинска верига на нашата планета. Тук приключвали земния си път много мъдреци и монаси. В Тибет са издигнати общо приблизително 3200 храма. Това място на силата се споменава в древни книги, поради което туристите постоянно идват тук. Просто е невъзможно да откъснете поглед от заснежените върхове на Хималаите.

Великденският остров, Чили

Ian Sewell / CC BY-SA 3.0

Разположен в Тихия океан, този остров преди всичко привлича вниманието с известните каменни статуи (моаи). Островитяните някога вярвали, че моаите ги предпазват от беди и им придават сила. Днес там има около 900 статуи, които всеки може види. Учените все още не са стигнали до консенсус за това как древните са премествали и поставяли тези идоли. Може би за в бъдеще ще научим повече за едно от най-известните места на силата.

Стратовулканът Шаста, САЩ

Ewen Denney / CC BY-SA 3.0

Вулканичната планина Шаста се намира в Калифорния и достига височина 4317 м. Последното изригване на стратовулкана било през 1786 г. Днес планината се смята за най-популярното място на силата в Съединените щати. Много хора смятат Шаста за чудесна зона за контакт с природата. Посетителите са склонни да се насладят, поне от разстояние, на живописния пейзаж на стратовулкана, чийто връх е покрит със сняг.

Остров Валаам, Русия

Витюгова Женя / CC BY-SA 4.0

Този остров е едновременно и туристически център – с редовни фериботи от Санкт-Петербург, и изолирано място, което предразполага към отшелнически размисли. В това прекрасно кътче на Ладожкото езеро се намира Спасо-Преображенският манастир – паметник на архитектурата от ХІ век. Невероятните езера, скали и гори сякаш са създадени за туризъм. В последните години на острова бяха възстановени старинните монашески постройки.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тайните сили, които се крият в пръстите ни, и как да ги освободим

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com