Може ли любовта да се превърне в зависимост?

3260
Може ли любовта да се превърне в зависимост?
Снимка: iStock

Пристрастяващата любов според специалистите се отнася до тип връзка, която се характеризира като егоистична, зависима и поразителна и която изисква постоянно внимание.

Самотата не е състояние, което обикновено се оценява. Да отидеш на кино сам или да останеш сам вкъщи в петък вечер изглежда абсурдно във времена на Facebook и други социални мрежи. Но когато самотата ни плаши до степен да я избягваме, когато е възможно, можем да скрием сериозен проблем със зависимостта. Защото когато се прекрачат някои граници, една любов наистина може да се превърне в зависимост.

7 знака, които издават, че той никога не ви е обичал

Седем очевидни признака показват безразличието на мъжа до вас и издават, че той никога не ви обичал. Ето кои са те. 1. Той отказва да ...

По същия начин в сантименталните отношения невъзможността да живеете без партньор дълго време, поради стечение на някакви непредвидени обстоятелства, може да се превърне в разстройство на сантиментална зависимост или любовна зависимост.

Както всяка друга зависимост, основните характеристики на този тип разстройство са загубата на контрол върху поведението ни както физически, така и психологически. 

Психолозите определят човек, пристрастен към любовта, като човек, изключително зависим от своя партньор, който трябва да контролира връзката си по всяко време и който е загубил способността да толерира индивидуалността и пространството на другия. Това означава, че този тип хора дори не могат да приемат партньора им да ходи на работа или на вечеря с неговите приятели и колеги, тъй като страдат от временната раздяла с другия човек.

Защо се случва това? Какви са причините, които могат да ни доведат до това положение?

Зодиите, на които им предстои да срещнат сродната си душа

Близнаци Всички мечти за личния ви живот стоят срещу вас. Съсредоточете се върху собствената си хармония и мечтите ви ще започнат да с...

Подобно на хората, които се пристрастяват към наркотиците, алкохола или хазарта, човек може да се пристрасти към любовта, защото му липсва самочувствие, защото не знае как да бъде в контакт със себе си и защото има нужда от друг за да се определи. Такъв човек изпитва чувство на психическа, физическа и емоционална празнота - обясняват психолози

Както всяка друга зависимост, сантименталната зависимост трябва да се лекува от специалист, който може да ни помогне да открием причините за проблема и да намерим решения на проблема. Трябва да сме готови да се изправим и пред ситуация, в която вече нямаме партньор до себе си.

Всеки случай е различен и сложен, но има ли подобен модел, с който да идентифицираме дали сме пристрастени към любовта? Търсенето на връзки в които се изисква постоянно да сте близо до другия човек, приемането на контролиращи нагласи (тайно да проверявате мобилния на партньора си или дори да го локализирате), може да се превърне в пристрастяване към любовта с прекомерно ревниво поведение.

Една от най-сложните части за хората, които страдат от това разстройство, е раздялата. В началото е необходимо да преминете през нормален етап на скръб и малко по малко да запълните празните пространства с възнаграждаващи дейности и време за самите вас, за да се почувствате готови за нови предизвикателства.

Любов завинаги или развод: По колко брака има всяка зодия?

Поговорката, че бракът е за цял живот, в последните десетилетия загуби актуалността си. Според астролозите склонността на партньорите д...

Относно бъдещите връзки, които ще създадете, важно е да запомните, че в една връзка не трябва да пренебрегвате други важни области от живота като приятели, семейство и лично време. Уважавайте собственото си "Аз".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com