Мотивацията е заразна – ЕТО как да се възползвате

1655
Мотивацията е заразна – ЕТО как да се възползвате
Снимка: iStock/Guliver

За да повишат представянето на работниците, работодателите често инвестират в редица неща, от награди и стимули до образование и обучение. Тези традиционни подходи развиват уменията на служителите и обогатяват техния трудов опит. Но открихме изненадващо прост начин за повишаване на производителността, който е евтин и има незабавно въздействие: по-добро разположение на офиса.

Изследванията, които били проведени, показват, че това кой служител седи до съседа си, влияе върху тяхното представяне - и групирането на правилните типове колеги заедно може да подобри производителността и качеството на работата.

Какво да ядете, когато сте под СТРЕС

Анализират се данни за две години за повече от 2000 служители на голяма технологична компания с няколко локации в САЩ и Европа. Създават се уникални идентификатори за всеки работник след обединяване на пет различни източника на данни:

Основен файл, който съдържа данни за служителите, като дати на наемане и прекратяване, длъжност, възнаграждение и преки мениджъри

5-те съвета за мотивиране към спорт или балансирано хранене

В забързано ежедневие като днешното, ни остава все по-мако енергия и мотивация да водим качествен и здравословен начин на живот. Намира...

Две проучвания за ангажираност, проведени в цялата организация

Месечни отчети за местоположението на всеки служител и назначеното бюро с течение на времето

Изграждане на карти и етажни планове за изчисляване на разстоянието между всяко бюро на даден етаж

Данните за производителността на работниците са разделени на три показателя:

Производителност. Измерва средната продължителност от време, необходимо на работника, за да изпълни задача. За всеки работник в тази компания задачите са били доста сходни и се изпълнявали редовно.

5 малки крачки към по-щастлив живот

“Много малко е необходимо, за да имате щастлив живот, всичко е в самите вас, във вашия начин на мислене” Марк АврелийМного ...

Ефикасност. Измерва средната дневна скорост, с която работникът трябвало да препоръча задача на различен работник за решаване.

Качество. Измерва удовлетвореността на клиента от задачата по петобална скала.

За всяка мярка за представяне е разгледано „преливане“, мярка за въздействието, което съседите от офиса имат върху представянето на служителя.

Да приемем, че работникът има трима колеги: един седи до него, един седи на голямо разстояние зад него, а друг седи на близко разстояние около него. Разглежда се представянето на тримата колеги заедно с разстоянието им от работника и чрез различни техники за моделиране на данни се измерва средното преливане на тяхното представяне върху работника.

Забелязва се, че съседите имат значително влияние върху представянето на служителя и то може да бъде положително или отрицателно. По отношение на величината, се оказва, че приблизително 10% от работата на работника се предава на съседите. Замяната на среден изпълнител с такъв, който е два пъти по-продуктивен, води до повишаване на собствената си производителност средно с около 10%.

Лесни трикове как да сме по-организирани?

С началото на новата години всеки започва да си поставя цели за това как да е по-добра версия на себе си през следващите месеци. За да ...

Една уникална характеристика на данните е, че работниците са били разпределени на случаен принцип в екипи и бюра и периодично са били премествани по случаен начин поради търсенето и предлагането на работници. Централизиран отдел за човешки ресурси изпраща работници на различни места въз основа на по същество произволния поток от нови работници, пристигащи в определено време. Това предполага, че ефектите от местоположението на съседа върху производителността може да са причинно-следствени.

Работниците се категоризират в три типа: продуктивни работници, които изпълняват задачите бързо, но им липсва качество;

Качествени работници, които постигат превъзходна работа, но го правят бавно;

И универсални специалисти, които са били средни и в двете измерения.

В извадката 25% от хората са били продуктивни работници, 25% са били качествени работници, а останалите 50% са били общи специалисти.

Промени мисленето си и светът ще те последва: Как да направим живота си по-добър

Често преградите, които ни пречат да постигаме целите си и да станем по-добри, са само в нашите глави. Съзнанието ни определя как ще се...

Как ни вредят социалните медии

Съберете хора с противоположни силни страни

В извадката, където групи работници са били групирани заедно, се открива, че най-добрите подредени места за сядане имат продуктивни и качествени служители, седнали един до друг, защото всеки помага на другия да се подобрява.

Имало и вторичен ефект и върху двете области на слабост на работниците: качествен работник се опитва да съвпадне със скоростта на продуктивен работник, докато производителният работник се опитва да подобри качеството на работата си. Когато продуктивните работници седнали до качествени работници (а специалистите от общото ниво били групирани заедно), се регистрирало 13% увеличение на производителността (скорост на работа) и 17% увеличение на ефективността (по-малко нерешени задачи) в тази група.

От друга страна, сядането на двама продуктивни работници заедно не повишило значително тяхната производителност - нито пък поставянето на качествени работници заедно не повишило качеството им на работа. И тъй като специалистите от общ характер са средни и в двете категории, те са по-малко засегнати от преливащи ефекти от двете страни.

Интересна констатация за тази конкретна технологична фирма е, че работниците, които са били силни в едно измерение (качество на задачата или скорост на задачата), са склонни да не са чувствителни към преливане на това измерение, докато работниците, които са били слаби в това измерение, са чувствителни към преливане. Ето защо поставянето на бърз работник до бавен работник има тенденция да ускорява бавния работник, вместо да забавя бързия работник.

Как да се мотивираме за изпълнението на досадните задачи

Понякога сме в такова състояние на духа, че дори да имаме цялото време на света, нямаме никакво желание да свършим важните задачи, коит...

Разделяне на токсичните работници

Токсичните работници в извадката са служители, които в крайна сметка са уволнени поради причини, свързани с токсично поведение, което включва лошо поведение, насилие на работното място, злоупотреба с наркотици или алкохол, тормоз, фалшифициране на документи, измами и други нарушения на политиката на компанията

Ако токсичните служители са били близо един до друг, това увеличава вероятността един от тях да бъде уволнен с 27%.

Какво предизвика тези преливащи ефекти?

Открива се, че тези ефекти се появяват почти веднага, но изчезват в рамките на два месеца. Ефективността се измерва ежедневно или седмично, в зависимост от показателя, който представлява интерес, и след това се осреднява по месеци. Това предполага, че вместо служителите да се учат един от друг, което вероятно ще отнеме известно време, ефектите са задвижвани от комбинация от вдъхновение и/или натиск от връстници от седене близо до високоефективни работници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com