НАЙ-БЕЗВРЕДНИТЕ методи да се справим със СТРЕСА и НЕРВИТЕ

3897
НАЙ-БЕЗВРЕДНИТЕ методи да се справим със СТРЕСА и НЕРВИТЕ
Снимка: iStock

Днешните времена са изпълнени с все повече напрежение, а спокойствието трудно се открива дори вкъщи. Макар че в големите градове обстановката е по-натоварена и се сблъскваме с повече стресови ситуации, тази тенденция усилено навлиза и в малките градове и селца. Пандемии, кризи, преработване, липса на сън, трудни моменти – всичко това води до допълнително напрежение, което трудно ни напуска и влияе върху здравето ни. Напрежението може да се появи и вследствие от строги диети и неправилен начин на живот, и като цяло от забързаното ежедневие, което водим в днешно време.

Стресът е явление, което не се преодолява лесно и може да причини някои промени в организма ни. Например понижено либидо, смяна на настроенията, умора и отпадналост, тревожност, нарушения в нервната система и др. 

Разкриха главните причини за депресията

Депресия, тревога и посттравматично стресово разстройство могат да се развият след заболявания на сърцето, включително сърдечна недоста...

Съществуват редица медикаменти, добавки и билки, които помагат за редуциране на стреса, но ние ще ви предложим някои по-щадящи методи, които биха подобрили цялостното ви психическо състояние. Ето ги и тях:

Практикувайте своето хоби или открийте ново занимание, което да превърнете в любимо

Хобито ви ще ви помогне да намалите стреса, да се отдадете а приятни занимания и да не мислите за нищо негативно. Не е задължително да се занимавате с нещо трудоемко, дори четенето на книга, слушането на музика или разходки сред природата ще ви помогнат много за душевния мир. Послушайте сърцето си и се отдадете на това, от което най-много се нуждаете.

Спортувайте

Физическата активност е важна не само за физическото, но и психическото ни състояние. По този начин ще спрете да мислите за проблемите си, ще премахнете натрупаното напрежение от себе си и дори ще си набавите енергия и тонус. Започнете с леки упражнения или кратки разходки, като постепенно увеличавате сложността им. Ще усетите колко по-спокойни и енергични сте накрая. Друг вид натоварване може да практикувате чрез бягане, плуване, скачане на въже, каране на колело, танцуване и т.н.

Учени: Почистването на дома е по-добро от посещение при психолог

Все повече зачестяват случаите на стрес, депресия, лоши емоции и неща, които ви пречат да се справите с ежедневните дела. Понякога посе...

Народна медицина

Някои домашни чайове и билки ще ви помогнат да редуцирате стреса, без да се налага да употребявате медикаменти и добавки от аптечните мрежи. Подходящи са глог, валериана, маточина, мента, хмел, лавандула и др.

Релаксирайте

Изпробвайте различни дихателни практики, йога и медитация. Те се отразяват много добре на психиката и заместват стреса със спокойствие. Варианти са също СПА и ароматерапии. 

Общувайте

Кои са показателите, че НЕРВИТЕ ни са на ръба да изпушат

Когато стресовите ситуации в живота ни дадат превес, е нормално това да повлияе негативно на психическото ни състояние, което може да д...

Много по-добре е за вас, ако говорите открито за проблемите и чувствата си, вместо да се затваряте в себе си. Споделете на най-близките ви хора за това какво точно ви притеснява и заедно ще се справите с напрежението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com