Най-честите симптоми, ИНДИКИРАЩИ проблеми с бъбреците

2075
Най-честите симптоми, ИНДИКИРАЩИ проблеми с бъбреците
Снимка: iStock/Guliver

Нашето тяло се опитва да ни алармира за появил се проблем с някой от органите или системите в тялото ни, но ние не винаги можем да разчетем правилно знаците, които ни дава.  Понякога дори умишлено пренебрегваме промените, които забелязваме, но те могат да доведат до много по-сериозни последици. Затова, ето кои са най-честите симптоми, индикиращи проблеми с бъбреците:

Промяна на урината

Ако забележите промени в цвета и миризмата на урината, задължително се консултирайте със специалист, защото нито една такава промяна не бива да се пренебрегва. Ако уринирате много по-често от обикновено, забелязвате кръв и др., то най-вероятно става въпрос за промяна на нормалната функция на бъбреците.

Лош дъх и метален вкус

Ако усещате в устаната кухина метален вкус, който е придружен с неприятен дъх, тялото ви подсказва, че е запълнено с токсини. Това обаче не е задължително да е свързано с работата на бъбреците, така че за най-правилна диагнозна е редно да се обърнете към специалист.

Подпухнали очи

Подпухването на областта около очите се появява поради големите количества протеин в урината, които провокират този симптом. Това е индикация за бъбречно заболяване, особено ако след като започнете да се храните правилно и тялото ви има време да си почине едно денонощие, отоците не изчезват.

4 начина да се отървете от болки в кръста без лекарства

Хроничната болка често е изтощителна. Но медицинското лечение в повечето случаи не носи облекчение.  Американски учени са установ...

Мигрена

Бъбреците имат функцията да синтезират хормона еритропоетин от витамин Д, като той зависи и за образуването и придвижването на еритроцитите в кръвта. Ако бъбреците ни са слаби  и има нарушение във функцията им, еритроцитите в кръвта ще пренасят по-малко кислород. А от това следват следните последствия: хронична умора, главоболие, анемия и др. Ако дори след като сте си починали добре, усещате умората, задължително се консултирайте с вашия лекар.

Суха кожа

Ако усещате, че кожата ви е станала по-суха, усещате сърбеж и лющене, то това може да е знак за дисфункция на бъбреците. Тя поражда проблеми не само с бъбреците, но и с костната система. Затова задължително посетете специалист и хидратирайте кожата си редовно.

Подуване в областта на глезените и ръцете

3 мощни РЕЦЕПТИ против болки в краката, ръцете и врата

Болките в ставите не са нещо приятно и доста често възпират работния ни процес, особено ако е свързан с физическо натоварване. Понякога...

Ако бъбреците не работят правилно, излишната вода остава в нашия организъм и причинява подуване поради натрупването на натрий. Обикновено усещаме такъв тип подуване в крайниците.

Хипертония

Хипертонията е сред най-големите фактори за причиняването на бъбречна недостатъчност, защото кръвоносната и бъбречната система са взаимосвързани. За да се предпазите от този риск, следете нивата на фолиева киселина в организма и си я набавяйте от различни храни и добавки.

Болки в гърба 

Ако усещате болки в гърба и гърдите, може би тялото ви ви подсказва за образувала се киста в бъбреците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com