Най-добрите храни за закуска, които забавят стареенето

19331
Най-добрите храни за закуска, които забавят стареенето
Снимка: iStock/Guliver

Диетолози споделят кои обикновени продукти могат да станат част от здравословната ви закуска. Те са добри за целия организъм, както и са способни да отложат остаряването.

Най-добрите храни, които можем да използваме за закуска, са яйцата и маслото. Яйцата съдържат над 40 витамина: основно от група B, A, E, D, K, както и микро и макроелементи, необходими за поддържане на здравето. Сред тях, например, магнезий, цинк, калий, калций, селен, мед, манган, желязо и др.

Причините за ранното стареене - как да се предпазим

Какво е гликация, какви са причините за по-бързото остаряване и как да се предпазим от появата на бръчици възможно най-дълго ще разбере...

100 грама яйца съдържат 11-13 грама протеин, а протеинът е жизненоважен за организма във вид на строителен материал и транспорт на хранителни вещества до клетката.

Натуралното масло е суперхрана за тялото. Съдържа мастноразтворими витамини A, D, E и K и мастни киселини.

Комбинацията от тези компоненти се използва отлично в терапията, забавяща стареенето, тъй като те забавят стареенето, подпомагат регенерацията на клетките, което подобрява растежа на ноктите, косата и подобрява еластичността на кожата.

Има и храни, които ускоряват стареенето.

Диетолозите споделиха кои храни трябва да се избягват, за да си гарантирате дълголетие. "Общият знаменател" сред много популярни храни за закуска е високото съдържание на захар и преработени въглехидрати. Известно е, че не са препоръчителни за здравето на червата и ускоряват стареенето.

Съветите на Далай Лама за дълголетие

14-ият Далай Лама, който обеща да живее до 110-113 години, разказа колко часа сън на ден са му необходими, за да се чувства здрав. "Тр...

Палачинки

Въпреки че много хора обичат палачинки за закуска, те са с високо съдържание на захар и преработено брашно. Това важи особено за готовите смеси за готвене. Добавянето на захар и мазнини към палачинките може да се стигне до напълняване. Високите количества захар увеличават възпалението в тялото и допринасят за образуването на нездравословен микробиом.

Бекон и наденица

Беконът и наденицата са популярни храни за закуска, но учените свързват много преработени меса с ускорено стареене и по-висок риск от заболявания на сърцето. Изследване, публикувано в British Medical Journal, установи, че консумацията на преработено червено месо повишава риска от смърт като цяло.

Зърнени храни и печени изделия

Диета за дълголетие - кои продукти трябва да присъстват

Резултати от проучване на Американската кардиологична асоциация Circulation показват, че най-добрият режим за хранене, който спомага да...

Купа с любимите ви зърнени храни и мляко всяка сутрин може да накара тялото ви стремително да остарява, отколкото повечето хора си мислят. Люспите, които съдържа рафинирано брашно, въглехидратите и захарите, са силно възпалителни. За съжаление количеството захар и начинът, по който се произвеждат, допринасят за наддаване на тегло, хронично леко възпаление и лошо здраве на червата.

Поради голямото количество същата захар в хлебните изделия, продуктите също се озоваха в списъка на нездравословните храни. Освен че причиняват възпаление, захарта предизвиква и физическо повяхване на кожата..

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com