Най-лесните начини за премахване на петна от дрехите

18509
Най-лесните начини за премахване на петна от дрехите
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и да внимаваме, понякога се случва, така че някое петънце се появява върху любимата ни дреха – от храна, напитка или друго нещо. Доста неприятно, имайки предвид, че не винаги знаем как да се отървем от изцапаното. Понякога прането не е достатъчно. Трябва да се приложи препарат или друго нещо, за да се отървем от петната по дрехите. Предлагаме ви няколко хитри начина да се отървете от тях – за целта са ви необходими неща, които присъстват във всяка кухня.

С лимонов сок – добавете малко пресен лимонов сок към прането, за да дезинфекцирате и освежите дрехите. Той ще премахне бактериите, ще почисти дрехите в дълбочина, ако има петна или замърсени участъци, ще ги елиминира, ще придаде на тъканите свежест.

Как да ползвате АСПИРИН за перфектно ПРАНЕ

Аспиринът освен лекарство е и отличен помощник в домакинството. Неговото приложение е особено ефективно за възвръщане на белотата на др...

Със сода за хляб – видели сте петно върху новата си цветна рокля или панталон. Вземете леген и го напълнете с вода. Сипете вътре 1 с.л. сода за хляб и разбъркайте да се усвои добре. Щом това стане, накиснете дрехата за няколко минути. После пуснете в пералнята и изперете както обикновено. Ще забележите, че петното го няма.

Със сапун – едни от най-честите петна по дрехите се появяват при белите тъкани и са от изпотяване. Любимите бели блузи могат да бъдат като нови със смес от сапун и кислородна вода в съотношение 1:2. Направете сместа и нанесете в областта под мишниците, където са петната по дрехата. Оставете за известно време и изперете по стандартния начин.

С царевично нишесте – много е неприятно, когато се изцапате с нещо мазно. Понякога поръсването със сол не помага. Мазните петна обаче могат да бъдат премахнати с царевично нишесте. За целта поръсете мястото с царевично нишесте и оставете да престои през цялата нощ. Сутринта пуснете пералня.

С оцет – този начин за пране е подходящ за дрехи, които перете често, например всеки ден. За целта сипете в пералнята чаша бял оцет и тогава я пуснете. По този начин ще се отървете от неприятната миризма и петната по дрехите, особено ако има такива от изпотяване.

Хитър трик, с който ще успеете да запазите ярките цветове на дрехите при пране

Яркостта на цвета е синоним на новост. Такива дрехи на подсъзнателно ниво ни се струват нови. Уви, агресивните препарати и твърдата вод...

С аспирин – жалко е, когато дрехата, която искате да облечете, има упорито петно, което просто не излиза колкото и пъти да го изперете. За целта подходете по различен начин. Стрийте няколко хапчета аспирин и ги сложете в пералнята преди да я пуснете. Те ще разтворят замърсяванията и петната ще изчезнат.

Ето че с най-обикновени съставки може да премахнете петната от дрехите си и те да бъдат като нови. Използвайте някой от споделените трикове и ще се убедите сами в ефективността им!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно