Най-опасните диети, които не трябва да опитваш никога

6763
Най-опасните диети, които не трябва да опитваш никога
Снимка: iStock

Хората са готови на всичко, за да отслабнат. Често това обаче води до сериозни последствия и дори може да бъде опасно за живота. Да, режимът на хранене е полезен, но не и крайностите. В тази статия ще посочим най-лошите варианти за отслабване.

Биохиминг

Тази диета е измислена в Силициевата долина и можем да я определим като гладуване, а не диета. Причината за това е, че количеството храна е малко, а почивките между храненията са големи. През почивките можете да пиете само вода.

Определено ще загубите излишни килограми, но заедно с тях ще нарушите хормоналния си баланс, имунитета ви ще спадне, работоспособността ви ще се ограничи до минимум.

Заедно с тази диета можете да се сдобиете с куб болести, които дори не сте подозирали, че съществуват, а някои от тях са с летален край.

Диета за изгаряне на мазнини

Лекарството DNP (динитрофенол) се използва за производство на химически багрила. Никой не е предполагал, че се използва за отслабване, но явно това е така. Заедно с мазнините обаче ще се сбогувате и със здравето. Възможни нежелани реакции са треска, нередовен сън, повишен сърдечен ритъм, проблеми с червата, обрив.

Хормони

Можете да отслабнете и с терапия от хормони. На пръв поглед те ускоряват метаболизма, изгарят излишните хормони и по принцип подобряват красотата.

За да бъдете красиви  обаче трябва да сте хормонално здрави. Крехкият баланс лесно се нарушава от неконтролируемия прием на лекарства. Това може дори да наруши всички системи в тялото ви и да доведе до образуването на тумор.

Вълшебни хапчета за отслабване

По телевизията и в интернет можете да чуете за чудотворни хапчета за отслабване. Напълно е възможно да отслабнете с тях, но трябва да имате предвид, че можете да навредите сериозно на здравето си.

Лимон

На фона на останалите неща, най-вероятно лимонът ще ви се стори безобиден. Това обаче не е така. Модата по отслабването с лимон дойде от холивудските звезди, които казваха как пият лимон с вода особено сутрин.

Лимонената вода е полезна, но само, ако след това се храните нормално. Допълнителните лишения могат да ви доведат до язва или до гастрит.

В крайна сметка няма нищо по-хубаво от това да сме здрави. Можете да отслабнете с балансирано хранене и спорт, което е най-добрият начин. Не забравяйте, че да се харесвате и обичате е също част от процеса, защото психиката и емоциите ни също имат роля в това да отслабнем и да запазим получените резултати, а не да си върнем обратно излишните килограми. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com