Най-подценяваните туристически дестинации, които да посетим през 2022-ра

20554
Най-подценяваните туристически дестинации, които да посетим през 2022-ра
Снимка: Pixabay

Новата година вече е тук. Немалка част от вас преглеждат графиците, за да пуснат отпуски и да изпреварят колегите си за примамливите дати. В тази статия ще разгледаме подценявани туристически дестинации в България, които да посетите. Те предлагат много качествено преживяване, но незнайно защо не са любими на родните туристи. Лесно можем да поправим тази грешка с няколко пътувания през годината.

Видин

Интересни нискобюджетни дестинации, които да посетим през 2022-ра

Новата година идва, а с нея новите планове за пътуване. Разбира се, винаги гледаме към дестинации, които са интересни и атрактивни, а х...

Видин е прекрасен град, който има голям туристически потенциал. Освен прекрасните музеи и крепостта Баба Вида там се провеждат множество културни събития и фестивали, които могат да са допълнителна причина да посетите това кътче в Северозапада. Микс от стара история, красива архитектура и просторен Дунав, това е място, което си струва да се види от всеки българин. 

Плевен

Друг град в Северозапада, който не се радва на интереса, който заслужава. Панорамата определено е най-популярната и разпознаваема туристическа атракция, но наблизо има много други места, които да се видят като музеят на виното, регионалният исторически музей и художествената галерия. 

Стара Загора

Любими дестинации, които да посетите отново през 2022-ра

Има някои дестинации, които си струва да бъдат посетени отново. Следващата година ни дава идеална възможност за това. В този материал щ...

Няма какво да се лъжем - Стара Загора губи много от това, че е близо до популярни туристически центрове като Пловдив и Казанлък. Хората по-скоро я посещават, за да запълнят време, а не да се насладят на това, което града може да им предложи. В Стара Загора има уникални забележителности, които може да видите - най-добре запазените неолитни жилища в Европа, музей на религиите, античен форум на древната Августа Траяна. Сред другите по-интересни забележителности са паметникът "Бранителите на Стара Загора", регионалният исторически музей и местната художествена галерия. Има и някои интересни музеи, които може да видите от любопитство - музеят на коня, както и музеят на бирата във фабриката на "Загорка". 

Дряново

Дряново незаслужено остава пренебрегнато заради Велико Търново,Трявна и Габрово, които са наблизо. Планинското градче има изключително интересни забележителности, които да видите в града и около него. Сред тях две са добре известни - пещерата "Бачо Киро" и Дряновският манастир. А други, като Пейката на любовта ще ви очароват. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com