Натуралните начини да се отървем от вредните насекоми у дома

1926
Натуралните начини да се отървем от вредните насекоми у дома
Снимка: iStock

Въпреки че буболечките могат да бъдат намерени във всички части на вашия дом, ето някои от най-често срещаните вредители във вашата кухня - плюс няколко съвета как да ги премахнете.

1. Мравки

Спрей с оцет и вода: Комбинирайте смес от половин бял оцет и половина вода в спрей бутилка. Напръскайте това върху всички мравки, които срещнете. След това избършете района. Оцетът ще надвие обонянието на мравките и те няма да се върнат.

Лют пипер, царевично брашно или кафе: Друг начин да нарушите обонянието на мравките, без домът ви да мирише на оцет, е като поръсите лют червен пипер, царевично брашно или утайка от сварено кафе около района, откъдето идват мравките. Тези предмети ще попречат на мравките да подушат храната във вашия дом, както и на техните събратя. Прахообразната текстура на тях също ще накара мравките да искат да избягват района.

Спрей за сапун за съдове: Ако искате спрей, който ще убие мравките в дома ви, както и ще почисти повърхностите ви, опитайте да създадете смес от сапун за съдове и вода. Напълнете бутилката със спрей до три четвърти и след това добавете 10-20 капки препарат за съдове с естествена съставка. Разклатете, за да се смесят и след това напръскайте проблемните зони.

Тези НАСЕКОМИ за полезни за вашата градина. Дръжте ги близо до растенията си!

2. Мухи

Капан за мухи в буркан: Един добър начин да убиете тези разпространяващи болести същества е като създадете капан. Напълнете буркан с около един инч ябълков оцет. Добавете няколко капки сапун за съдове. Използвайте найлоново фолио, за да покриете буркана. Закрепете го с гумена лента. Пробийте дупки в пластмасовото фолио, така че мухите да имат входна точка.

Капан с плодове: Този капан е насочен към плодови мушици, но може да работи и с други разновидности. Нарежете парче плод с дебелина около един инч. Поставете го в купа, така че срязаната страна да е нагоре. Покрийте купата с пластмасова обвивка и я закрепете с лента или гумена лента. Използвайте клечка за зъби, за да пробиете дупки в горната част и след това я оставете в уединено място в кухнята.

3. Индийски брашнени молци

Избършете кутиите и чантите си: В случай на брашнени молци превенцията е най-добрата тактика. Тези брашнени молци обикновено се намират на транспортни палети и могат да се промъкнат в дома ви през кутии и торби със суха храна. Избърсването на вашите кутии и торби с гореща сапунена кърпа ще им попречи да се разпространят върху останалата ви храна.

Поръсете дафинови листа: Естествено средство за възпиране на индийските брашнени молци е поръсването на дафинови листа във вашите кухненски шкафове. Тези силно миришещи листа ще попречат на тези насекоми да установят лагер в килера ви.

4. Хлебарки

Капан с бутилка вино: Напълнете дъното на стара бутилка вино с нещо лепкаво, което ще привлече хлебарки, като сироп или фъстъчено масло. След това покрийте вътрешността на горната част на бутилката за вино с готварско масло (внимавайте да не попадне върху външната страна на бутилката). Хлебарките ще бъдат привлечени към сладкото съдържание, но ще бъдат хванати вътре, защото не могат да се изкачат обратно по хлъзгавите стени.

Котешка билка: Това растение създава силно миришещо масло, което котките обичат, но хлебарките мразят. Напълнете малки чанти с прясна котешка билка или памучни топки, върху които има етерично масло от непеталактон. Поставете тези чанти на места, където сте виждали хлебарките.

Алтернативни начини да се спасим от насекомите

5. Бълхи

Билков спрей против бълхи: За нетоксично отстраняване, опитайте да създадете билков спрей против бълхи. Започнете с вакуумиране на цялата къща и измиване на всички предмети на най-горещата настройка за пране. След това смесете заедно 4 чаши оцет, 2 чаши вода, 4 унции лимонов сок и 2 унции хамамелис в двулитрова бутилка със спрей. Напръскайте всичко в апартамента, включително килими, мебели и легла за домашни любимци.

Сол: Солта е в състояние да дехидратира бълхите и да ги убие. Опитайте да поръсите фино смляна сол върху килимите. Оставете за един ден и след това изчистете с прахосмукачка.

Спрей от розмарин и лимон: Започнете с кипване на 4 чаши вода и след това я отстранете от котлона. Добавете 6 тънко нарязани лимона, нарязани листа от розмарин, 3-4 капки етерично масло от здравец. Покрийте и оставете за една нощ. На следващия ден прецедете водата и я сложете в спрей. Напръскайте този естествен разтвор в дома си, за да отблъснете бълхите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com