Научете тази стара тибетска рецепта за дълголетие със съставка, която я има във всяка кухня

34610
Научете тази стара тибетска рецепта за дълголетие със съставка, която я има във всяка кухня
Снимка: Karin Henseler / Pixabay

В Централна Азия е разположена географска област – Тибет, която в историята си е била и самостоятелна държава, а днес, от 1950 година насам, е част от Китай. Съществувалата някога в областта Тибет самостоятелна държава възниква далеч назад във вековете – около началото на 8 век. Свързваме Тибет с Далай Лама – духовния водач на будизма – масово изповядвана религия в Тибет.

Разположен близо до бога – в една от най-високите планини – Хималаите, Тибет, наричан „Покрива на света“ и „Земя на снегове“, е населяван от около 6 милиона тибетци и малко повече китайци, които са съхранили през вековете своите социални и културни особености, традиции и начин на живот, странят от съвременния и от културната революция и забъркват своите тайни и чудни рецепти за редица заболявания.

Стара тибетска рецепта за дълголетие

Безброй са тибетските рецепти, използвани в практиката на тибетските лечители от незапомнени време, които доказано помагат. Сред тях е именно стара тибетска рецепта за дълголетие, чиято основна съставка е добре познатият у нас… чесън. Открита в руините на древен тибетски храм от учени от ЮНЕСКО, тя помага на позналите я да живеят по-дълго, по-пълноценно и в по-добро здраве.

10 доказани ползи за здравето от чесъна

Научно доказани ползи от консумацията на чесън

Учените доказано са установили, че чесънът играе ролята на антибиотик от природата, който успешно се справя с редица бактерии и подпомага имунната система. Други ползи от консумацията на чесън, в които вероятно се крие тайната на тази стара тибетска рецепта за дълголетие, са:

  • Минимизира риска от развитие на онкологични заболявания. Ракът е сред основните причини за смъртност и намаляване на продължителността на живота в световен мащаб. Съставка, която подкрепя имунната система и се счита за своеобразна профилактика против някои видове рак, каквато е чесънът, разбираемо помага да се увеличи продължителността на живота и да се постигне дълголетие.
  • Минимизира риска от сърдечно-съдови проблеми и най-вече инфаркт и инсулт, като редуцира някои от рисковите фактори – нивата на лошия холестерол в кръвта и на кръвното налягане. Високото кръвно налягане е значителен рисков фактор за сърдечни заболявания. Смята се, че причинява около 70% от инсултите, инфарктите в световен мащаб. Това прави рецептата с чесън наистина уникална и ефективна тибетска рецепта за дълголетие.
  • Антибиотиците са сред най-големите помощници на човечеството, оказали благоприятно въздействие върху здравето и продължителността на живота. Редица болести, които са били смъртоносни в миналото, днес се овладяват лесно благодарение на антибиотиците. Чесънът е природен антибиотик, съдържащ алицин – биоактивен антибиотик, който може да помогне в борбата с инфекциите и бактериите. Така тази стара тибетска рецепта за дълголетие, която залага на чесъна като на основна съставка, съумява ефективно да подпомогне борбата с множество заболявания чрез потискане на растежа на гъбички, вирусни инфекции, бактерии като например салмонела. 
  • Чесънът доказано детоксикира, а детоксикацията е основно средство за борба с преждевременното стареене на организма, както и цяла наука за дълголетието.

6 ползи, които правят ЧЕСЪНА суперхрана

Как да приготвите тази стара тибетска рецепта за дълголетие?

За приготвянето на тази почти вълшебна рецепта, чиито свойства, въздействия и ползи обаче са научно обосновани и се дължат именно на доказаното позитивно влияние на чесъна върху здравето, са ви нужни 200 грама чесън, които се пасират в дървен съд и се заливат със същото количество спирт. Важно е сместа да се постави и съхранява в стъклен съд.

Бурканът е удачен за целта. Оставяте я на тъмно 10 дни, след което я прецеждате и я приемате по 3 пъти на ден в едно с половин кафена чашка студено мляко около половин час преди хранене. Интересна е схемата за прием, завещани ни от монасите. Сместа, представляваща стара тибетска рецепта за дълголетие, се приема на капки, като първият ден на първи прием се започва с една капка, две капки – на обяд и три капки – вечерта, а всеки следващ ден капките се увеличават с по една от посочените.

Петият ден се отличава с прием на най-много капки – достигналите 15, след което започва обратното – редуциране на броя капки с по една до достигане на ден 10 до една капка. Макар рецептата да ни е завещана именно така – с тази не особено лесна схема за прием, дори да приемате чесъна, без да сте толкова стриктни с броя капки и без да се притеснявате, че някои ден може да объркате някоя цифра с 1-2 капки, със сигурност ще усетите осезаемо ползите от приема на сместа и от чесъна – тази вълшебна съставка за здраве и дълголетие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com