Не допускайте тези грешки с грима, когато преминете 40-те

6706
Не допускайте тези грешки с грима, когато преминете 40-те
Снимка: iStock

Ритуалите пред огледалото са едни и същи в продължение на години. Притежаваме любими марки козметични продукти, познаваме капризите на кожата си, знаем кое наистина ни стои добре и към какво да не се насочваме. Правим всичко с лек замах и за отрицателно време се превеждаме във вид, без много да му мислим.

Понякога дори не забелязваме промяната, която е неизбежна. Тенът на лицето отдавна не е идеално равномерен, появяват се и издайнически възрастта петънца, кожата се изсушава и я чувстваме по-изтъняла от всякога.
Зоната около очите неочаквано е заприличала на карта на голям каньон, но стига! Ние не бива да се оставяме на гравитацията, нито на някакви си новопоявили се бръчки, а трябва сериозно да помислим за промяна в рутината и да наложим някои корекции в заучените досега грим техники.

Очната линия отива нагоре
Техниката за нанасяне на очна линия се променя с времето. Когато усетим, че е дошло времето за промяна е нужно да коригираме края на очната линия, за да може тя да сочи нагоре. В противен случай, очите ще изглеждат затворени, уморени и състарени. Освен в техниката, трябва да помислим и за цветът. Откажете се от гарваново черното и заложете на по-мек цвят очна линия, като не забравяйте, че не бива да прекалявате с количеството. Ако релефът на клепача попречва на прецизното нанасяне на очната линия, бихте могли да я замените и с молив за очи.

По-малко фон дьо тен, лек щрих с пудрата
Не нанасяйте фон дьо тен-а или пудрата на цялото си лице. Избягвайте зоните под очите и около устните, защото именно тази погрешна стъпка, ще подчертае видимо годините на които сте в момента. Изберете една идея по-тъмен от естествения ви цвят на кожата фон дьо тен. Ако пък не можете да се откажете от пудрата за лице, изберете продукт с топъл, розовеещ цвят, но избягвайте Т-зоната. Забравете за тежките, кремообразни формули. Тъмните кръгове под очите, ще имат нужда от коректор, но не бива да се нанася плътно количество от продукта под цялото око, а само там, където наистина има нужда.

Нежно блещукане, не блясък
Ако не сте готови да се разделите със силно перлените и светли сенки, време е това да се промени. С подобни продукти, рискувате да подчертаете неприятният релеф на клепача или набраздяването около слепоочията. Заложете на матовите сенки, които нежно да блещукат и да подчертаят красотата ви.

Откажете се от тъмното червило
Откажете се от прекалено тъмните и матови червила. Тъмночервените или кафяви червила, контрастират на по-бледата кожа и я правят да изглежда още по-бледа, което всъщност не е желаният ефект. Заложете на по-светли червила, които ще придадат една свежест на лицето ви и разбира се един по-младежки вид. Бъдете внимателни с твърде гланцовите червила, тъй като те имат склонността да се „разливат“ около устните, а мястото им определено не е около тях.

Спирала, но не водоустойчива
С напредване на възрастта, миглите също се видоизменят. Остават по-малко на брой и израстат по-бавно. Именно затова не е и нужно да ги подлагате на изпитание и със спиралата, която ще свалите с усилие и то заедно с тях.
Най-правилното решение за запазване на красотата в зряла възраст е не да се отказвате от любимата спирала, придаваща един по-задълбочен и подчертан поглед, а да я замените с не водоустойчива такава, която да се почиства значително по-лесно. В комбинацията с подходящ грим, ще придадете на себе си и увереност и така бленуваното самочувствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

За какво да говорим: 7 печеливши теми, които са идеални за разговор с всеки

До какви трайни увреждания води връзката с психопат?

Добавете тези 5 храни към менюто си и няма да се познаете в огледалото

Каква е разликата между таранка и каракуда?

Да си нямате работа с тях: Топ 4 на най-зли зодии

10 неща, които не трябва да се хвърлят в тоалетната

Ефективни начини да изгоните досадните гълъби от балкона

Сервизи за хранене: Превърнете красиво подредената си маса в акцент на интериора

5 неща, които ръцете разкриват за здравето ни

Тази зърнена култура е богат източник на мощни хранителни вещества

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com