Не е за вярване, но има места по света, за които никой не е чувал

3535
Не е за вярване, но има места по света, за които никой не е чувал
Снимка: https://pixabay.com

Светът е изпълнен с много уникални по красота места, които всеки човек трябва да посети.
Ако все още не сте планирали почивката си, ето и някои дестинации, които може би никога не сте чували, но пък за сметка на това си заслужава да видите.

Благай (Босна и Херцеговина)

Благай е малко селце на територията на Босна и Херцеговина. То е свещено място за дервишите. Малките бели къщички са сгушени сред красиви водопади. Интересното е, че са построени върху скали.

Хуакачина (Перу)

Хуакачина се намира насред пустинята на около пет часа път от Лима. Населението на градчето е прекалено малко - около 200 души. Хуакачина е интересна дестинация ако желаете да посетите оазис в пустинята и да се научите да карате сандборд.

Езерото Хилиър (Австралия)

Съществуването на езерото датира от 1802г.
Ако никога не сте виждали красиви обширни плажове насред евкалиптови гори - това е мястото за вас. Водата има необикновено розов цвят, който дължи да микроорганизмите и водораслите, които го обитават.

Скритият плаж (Мексико)

Наричан още Playa de Amor (Остров на любовта), Скрития плаж разполага с голямо разнообразие на птици. Не случайно го наричат скрит. За да го откриете, трябва първо да преминете през поредица подводни пещери. От това става ясно, че за да го достигнете, пътят е само по вода.

Цепнатината Силфра (Исландия)

Това е границата между Европа и Америка. Буквално, ако се гмурнете на 300 м дълбочина, може да видите къде е краят на Европа и началото на Америка. Това приказно място се намира в Национален парк Тингвелир в Исландия.

Исола Бела (Италия)

Това е остров, намиращ се в Италия. Може би едно от най - красивите кътчета на света, островът разполага с невероятен замък - Боромео. Той представлява прекрасна градина на няколко етажа, където може да видите голямо разнообразие от растителни видове. Тук също се срещат и бели пауни, наричани още Кралски птици.

Катедралата Лас Лахас (Колумбия)

Катедралата е известна с това, че се намира на 45 метра височина над река. Местоположението ѝ е на границата между Колумбия и Мексико. Самата сграда, както отвън така и отвътре има зашеметяваща красота.

Попай (Малта)

Попай е селце в Малта. Неговите къщички са построени изцяло от дърво като реквизит за мюзикъла “Попай”, излязъл през 80-те години. Днес селцето е красив курорт, притежаващ увеселителен парк и невероятни гледки за туристите.

Червените тераси на Донгчуан (Китай)

Столица на провинция Юнан. Поради това, че е прекалено отдалечено от инфраструктурата мястото не е отбелязано на туристическата карта на Китай. Така наречените тераси приличат отдалеч на пъстри черги, а цветовете си дължат на минералите, намиращи се в скалите.

Скъпи дестинации, които може да опитаме тази година

Често пишем за дестинации, които са по-нискобюджетни, но тук вече ще се поглезим. Нека заедно разгледаме кои са най-добрите скъпи места...

Остров Флорес (Португалия)

Островът разполага с Национален парк, в който има невероятна флора и фауна. Определено си заслужава да бъде посетен, тъй като се намира в списъка на ЮНЕСКО. Географското му местонахождение е в най-западната част на Азорските острови. Името също не е подбрано случайно и в превод означава Нос на цветята. Общо взето тук определено има какво да бъде видяно - китни малки селца, оризови пасбища, горещи извори, много вулкани и термични извори, както и едни най-известните пещери.

Вратата на Ада (Тюркменистан)

Мястото е известно още под името Кратера Дарваза. Той е широк цели 60 метра и има дълбочина 20 метра. В него е открита огромна находка на природен газ. Тогава геолозите решават да изгорят този газ, за да не вреди на хората, живеещи наоколо. Те предполагали, че този процес ще е краткотраен, но той продължава и днес - повече от 45 години.

Сетенил де Лас Бодегас (Испания)

Идеи за пътуване - дестинация за всеки месец от годината

В тази статия ще споделим с вас идеи за пътуване за всеки месец от тази година. Някои от тях са в чужбина, други - у нас. Запомнете, че...

Малко градче, разположено в скали в южна Испания. Интересното тук е, че основите на самите къщи са огромни базалтови скали.

Пещера Сен Маршал Д’ардеш (Франция)

Намира се в северните Алпи и датира от 1836 г. Открита е от ловец и представлява мрежа от пещери с кристално чисти води.

Мраморните пещери (Чили)

Мястото е известно като Мраморната катедрала. Точното местоположение на тази мрежа от пещери е Патагония, на границата между Аржентина и Чили. Изключително красив природен феномен представляващ гигантска скала на около 6000 години. Шарките ѝ са отражение на необикновено сините води на леденото езеро. Те се променят на цвят в зависимост от сезона, заради дълбочината на самото езеро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com