Не пийте ТЕЗИ 5 напитки на гладно!

17355
Не пийте ТЕЗИ 5 напитки на гладно!
Снимка: iStock

В забързаното ежедневие никой няма време за нищо. Особено рано сутрин. Обикновено човек няма време за закуска или поне не приоритизира правилно това, от което има нужда за енергия. Със сигурност обаче винаги се намира време за кафе, чаша сок или черен чай (като заместител на кафето) и те се консумират не просто, защото е по-бързо и удобно и защото имаме спешна нужда от тях, но и защото много хора смятат, че това е сигурен начин да отслабнат.

Това обаче е много далеч от истината.

3 напитки, с които да преборите летните жеги

Лятото достигна своя връх. С парещото слънце и едва усещащ се горещ вятър, най-доброто, което можем да направим, е да се затворим вкъщи...

А ето и напитките, които определено трябва да избягваме рано сутрин на гладно.

1. Чай - Много хора пият чай, за да заместят кафето в менюто си. Чаят на гладно обаче има лош ефект върху човешкото тяло. Той има диуретичен ефект, който обикновено може да доведе до дехидратация, която от своя страна наруша баланса киселинност в стомаха. Абсолютен факт е, че напитката тонизира и стимулира метаболитните процеси в организма, но на гладно в комбинация с дехидратацията, предизвика защитна реакция на тялото. То ще задържи вода в тъканите, а това от своя страна ще доведе до отоци.

2. Цитрусови сокове - Да, абсолютно вярно е колко полезни са цитрусите, благодарение на съдържанието на витамин С и факта, че освен имуностимулант е и мощен антиоксидант. За сметка на това обаче, е погрешна идеята, че е още по-полезен и смислен сутрин на гладно. Празният стомах при никакъв случай няма да се почувства добре, когато в него се излее течност с подобно ниво киселинност. Това може да доведе само до дразнене и болка.Освен това съдържа и естествена захар, която ще повиши нивата на глюкоза в кръвта, която след преработката в тялото, ще накара енергията ни рязко да спадне.

3. Газирани напитки - Не мислим че тук са нужни кой знае колко обяснения, за това колко вредни рано сутрин и на гладно, са любимите питиета с балончета. Количеството захар, вредящо на редица органи и други части от тялото, като например зъбите, но и стомахът , който ще бъде по-зле снабден с кръв поради наличието на въглероден диоксид от газировката и ще забави процесите си на смилане на храната.

Ето защо витамин С е най-добрият приятел на кожата ви

10 напитки, за които не предполагаме, че са вредни

Ежедневно консумираме не само вредни храни, но и напитки, с които унищожаваме тялото си, без дори да го осъзнаваме. Всички знаем, че во...

4. Доматен сок - На пръв поглед полезен със съдържанието си на калий, спомагащ функциите на сърцето и кръвоносната система, както и ликопен, смятан за естествен антиоксидант и който също така се бори с прекомерното стареене на клетките.

Но всъщност доматът може да повиши до такава степен киселинността на стомаха, че да доведе до болки и лошо храносмилане.

5. Кафе - За финал, това без което повечето от нас трудно започват деня си. Стига да не е на гладно, с това няма проблем. Но повечето хора винаги посягат първо към чашата с черната течност. Дразненето на стомаха е логичен проблем, за който всички се сещат, но не е и само това. Кафето кара мозъка да отделя хормона кортизол, който от своя страна причинява стрес и всичките му ефекти - забързано сърцебиене, треперене и потене на ръцете, безпокойство и панически атаки.

Дори може да причини и обратния ефект, при който когато човек изпие чаша кафе, усеща по-голямо ниво на сънливост, което най-често го кара да изпие още една чаша.

Това са най опасните напитки в жегата. Спрете да ги пиете!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com