Не употребявайте ТЕЗИ думи, ако искате да имате повече пари

8759
Не употребявайте ТЕЗИ думи, ако искате да имате повече пари
Снимка: Tumisu / Pixabay

 „Мога ли да си го позволя?“

Вероятно си мислите: Разбира се, че богатите хора не казват това. Те знаят, че могат да си позволят всичко, което искат! Но те задават подобен, но по-важен въпрос: В бюджета ли е? Управлението на парите е изключително важно за богатите. Освен това начинът им на мислене се променя в зависимост от размера на богатството, което имат.

Какво иска да ви каже Вселената, ако постоянно виждате тези числа

"Прекалено съм зает"

Богатите хора знаят, че приоритизирането е ключово, за да постигнат целите си по възможно най-ефективния начин. Ако това наистина е нещо, което ще ви помогне да развиете бизнеса си и да добавите към богатството си, ще отделите време за това, дори ако това означава да спрете или да предадете нещо друго, което е по-малко важно.

„Не съм добър с парите“

Ако вярваме, че боравенето с пари е сложно, тогава вероятно ще го направим прекалено сложно. Въпреки това, както можем да научим всяко ново умение, можем да се научим да бъдем добри с парите. Това означава да не разчитаме на някой друг да организира нашите финанси вместо нас. Ако имате директен контрол върху собствените си сметки, вие сте в състояние да забележите собствените си навици на харчене и да се научите как да направите най-добрия избор, за да подобрите финансовото си състояние.

"Имам пари, така че защо да не ги похарча?"

Добре е да се поглезите с допълнителните си доходи, но богатите хора знаят, че небрежните или ненужни разходи могат да се превърнат в продължаваща саморазрушителна тенденция. Въпреки че заможните хора могат да си позволя първа класа, повечето от винаги летят в нормалната, защото знаят, че цената на първа класа е няколко двупосочни пътувания.

„Не е нужно да спестявам пари“

Всеки знае колко е важно да спестявате пари – и това включва хората, за които може да приемете, че не е нужно да спестяват. Доста богати са цитирани като много пестеливи. Те може да са милионери, но това не означава, че няма да изрязват купони, за да получат най-добрите цени за седмичните си пазарувания на хранителни стоки или да търсят най-добрата сделка за нещо, което искат да купят.

„Нямам време за това“

Въпреки че всички преживяваме моменти, когато чувстваме, че просто няма достатъчно време, богатите хора не се оплакват и не се притесняват как ще свършат нещата. Вместо това те казват: „Как тази инвестиция (на време) се вписва в преследването на моите цели?“

Когато преориентираме въпроса в по-проактивна и положителна светлина, отговорът на този въпрос е много по-малко заплетен. Тази инвестиция допринася ли за моите финансови цели, спокойствието ми или личните ми взаимоотношения? Оформянето на езика около времето, сякаш е най-достойната инвестиция, ще ви позволи да изясните наум какво всъщност заслужава вашето време и енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 2 май /валутен калкулатор/

Любовна магия в действие: Как да разберете, че на съпруга ви е направена любовна магия

11 стъпки как да спрете да тежите на врата на съпруга си и да започнете да „правите пари“

7 твои маниера, които оставят ужасно първо впечатление след разговор

Вредно ли е да се пие чай непосредствено след хранене?

Освен агне: Какво друго трябва да се яде на Гергьовден?

Как се пише: полилей или полюлей?

Защо задължително се яде агне на Гергьовден?

С какви размери е бил най-големият динозавър?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com