Неизбежните последици от изневярата

4411
Неизбежните последици от изневярата
Снимка: Istock/Guliver

В днешно време изневерите дотолкова са се разпространили, че почти няма връзка без поне едно подобно прегрешение. Но след изневярата идват сериозните последици.

Доверието вече го няма, а може дори и да се стигне до раздяла. За да се съвземе човек от такова предателство са нужни доста време и усилия. Най-важна е подкрепата от близките, а състоянията, в които може да попадне човек в резултат на изневяра, са много.

Ето някои от тях:

Доверието се губи завинаги

Съмнението от изневярата нататък ще преследва и двамата винаги, а от него следват и редица разправии. А при случай на раздяла, по-скромните и свитите личности може дори да се обезкуражат и да обвиняват себе си, че не са достатъчно добри. Така се попада в един затворен кръг на страданието и самообвиняването, от който трудно се излиза.

Самосъжаление

Това е неизбежно, как сте допуснали такова нещо да се случи? Защо на вас? С какво сте го заслужили? И редица подобни въпроси. Вече ще се отнасяте към любовта с недоверие и трудно ще допуснете нов човек до себе си. Следват сериозни депресивни моменти, сълзливи нощи и трудни периоди. Но колкото по-бързо се отърси човек от самосъжалението, толкова по-бързо ще се „прероди“.

Съмнение във всички други

След такава ситуация обикновено наранените души губят доверие към всички останали, а не само към този, който е изневерил. Те трудно ще се убедят, че човекът срещу тях е наистина загрижен и влюбен и ще се страхуват да го допуснат до нараненото си сърце.

Загуба на вяра в любовта

Естествено, след като сте били дълго време с половинката си и се случи така, че да ви изневерят, вие ще гледате на любовта като на една голяма лъжа. Щом сте се обичали, а се е стигнало до изневери – защо да вярвате? Това са мислите на повечето страдащи. Те няма никога повече да повярват на думите и чувствата, принадлежащи на предателя. А може дори да се отдръпнат до такава степен от света, че да не допуснат и никого до себе си дълго време.

Намразва живота

Понякога при по-лабилните и емоционални души се стига и до такива крайности. Те започват да виждат всичко в черно, отричат щастието и обвиняват живота за всички несполуки. Най-често в такива дълбини на депресията изпадат жените, но не е изключено да се случи и на мъж.

Не си прощава

Както споменахме, има хора, които обвиняват себе си за грешките на другия. Те трудно си прощават и дори са склонни да поемат цялата вина само за да запазят връзката си.

Промяна

Това може би не е от лошите последици, но много зависи в каква посока е промяната. И все пак, пътят към нея е доста емоционален и болезнен. Хората обикновено се превръщат в по-сурови и хладнокръвни  и изграждат защитни стени.

Отрича се от любими навици

Има песен, която свързвате с дадения човек или пък сериал, който сте определили като „ваш“ – след изневярата вие забравяте за тези неща. Просто те ви носят болезнени спомени и се опитвате да ги избегнете. Някои хора дори спират да посещават любимите си места поради тази причина.

Спира да вярва в бъдещето

Всички двойки правят общи планове за бъдещето, имат мечти и вярват, че ще ги осъществят. Но идва моментът на прегрешението. И всичко се разпада. Така нараненият започва да се съмнява изобщо в живота, не мисли, че ще има щастливо бъдеще без половинката си и се е заровил в миналото. Самообвинява се и не намира причина да продължи напред.

Нашият съвет към вас е най-вече да не се самообвинявате за чуждите грешки и действия. Да, изневяра не се преживява лесно, но се опитайте да не стигате до тези крайности и всичко ще се нареди  много по-бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 подсказки от Вселената, че вървите в погрешна посока

Акцентите в програмата на STAR Channel през април

Пес патрул: Най-популярният полицай в Китай е корги (ВИДЕА)

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com