Нещата, които ще донесат късмет в дома ти! Всеки трябва да ги има!

17068
Нещата, които ще донесат късмет в дома ти! Всеки трябва да ги има!
Снимка: pasja1000 / Pixabay

От векове хората използват амулетите и вярват, че те ще им донесат късмет и ще ги предпазят от злото. Всеки човек мечтае за щастие, много пари, хубава кола или незабравими приключения. И защото както знаем това не става само с желание и четене на книги, то защо да не се опитаме да украсим дома си с предмети, които да привлекат късмета на наша страна? Амулетите са различни, това могат да бъдат предмети или растения, които едновременно да красят дома ни, да привлекат положителната енергия и да ни пазят от лошите хора и техните постъпки. Ето някои от тях:

Подковата се използва като амулет от незапомнени времена. Хората и до днес вярват, че тя  привлича късмета и затова много често ще я видите окачена над вратата на дома. Освен това се вярва, че тя пази от злите сили, защото Дяволът влязъл един път в нея, не може да излезе оттам. Подковата се слага по два начина. Обърната нагоре се поставя, когато искаме на съберем късмета, а обърната надолу, когато искаме да запазим късмета в дома си.

Това са нещата в дома ви, които пазят от лош късмет

Венци на входа Ако гостите ви носят лоша енергия или имате подобни съмнение, най-лесно е да я изчистите с венец с цветя - ръж, пшеница...

Монетите също се използват като амулет. Поставете на видно място в дома си касичка или кутийка с монети, защото се вярва, че така те ще привлекат още повече пари към себе си.

Бамбукът е символ на вечното приятелство, любовта и късмета. Според древната китайска практика Фън Шуй, ако поставите стръкче бамбук на източната стена на дома си, ще подобрите своята енергия и ще привлечете късмета на своя страна.

Жълъдите са използвани още от викингите. Те вярвали, че силата, която се е събрала в плодовете на величествените букови дървета, ще предпази домовете им от гръм. Ето защо се вярва, че няколко жълъда, поставени на библиотеката или в красива купа на масата ще запази домът ви от злите сили и от лошото.

Триъгълникът е символ на етапите в човешкия живот, от неговото раждане, през зрелостта му и до неговата смърт. Тя е символ и на Светата Троица и на взаимовръзката между децата и родителите. За да привлечете късмета в дома си можете да поставите триъгълна етажерка, на която да наредите книги или цветя.

Как ДА привлечете любовта в живота си

Всички мечтаем за вечна любов с любимия човек, но уви не я намираме толкова лесно, а в много случаи преминаваме през много разочаровани...

Синьото око против уроки е още един много често използван амулет. Вярва се, че той може да предпази вас и домът ви от лоши хора и злини. Ето защо е хубаво да го закачите срещу входната си врата, така, че да отблъсква лошото, още преди да е прекрачило прага ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com