Никога не почиствайте тези неща с антибактериални кърпички

23740
Никога не почиствайте тези неща с антибактериални кърпички
Снимка: iStock

Готовите за употреба, предварително напоени еднократни антибактериални кърпички се превръщат в един от най-ефективните инструменти, когато става въпрос за дезинфекция на замърсени места.

Много хора са включили такива кърпички в своите комплекти за почистване на домакинството. Можете да ги използвате за дезинфекция на дръжките на вратите, мобилните телефони и други зони с висока степен на докосване. Те могат да върнат изгубения блясък на вашето жизнено пространство.

Разбира се, дезинфекциращите кърпички са бързи почистващи инструменти, но не могат да се използват върху всички повърхности в къщата.

1. Кухненски плотове

Когато избършете замърсената зона с антибактериална кърпа, тя оставя химикалите, които могат да бъдат вредни както за хората, така и за околната среда. Не може да се отрече фактът, че кухненските плотове са място за размножаване на микроби и бактерии. Но почистването им само с предварително напоени антибактериални кърпички не е достатъчно.

Можете да използвате сапунена гореща вода и гъба, за да убиете микробите.

2. Подове и повърхности от твърда дървесина

Токсичните елементи и химикали в антибактериалните кърпички могат да повредят повърхностите ви от твърда дървесина. Освен това дървените повърхности и мебелите трябва да изсъхнат незабавно, но антибактериалните кърпички ги оставят влажни за дълго време - което може да бъде вредно.

3. Мраморни и гранитни повърхности

Опасните химикали в антибактериалните кърпички могат да навредят на запечатаните ви повърхности, като гранит и мрамор. Честата употреба може да накара тези повърхности да изглеждат зле.

4. Детски играчки

Избягвайте използването на антибактериални кърпички за ежедневно почистване и дезинфекция на играчки, защото това увеличава резистентността на антибиотици. Освен това, такива кърпички съдържат вредни киселини и вредни изпарения, които могат да раздразнят очите и кожата.

5. Артикули за баня и плот

Смесителите, ваната, тоалетната седалка и крановете във вашата баня са горещи точки за микроби и бактерии. Важно е да ги избършете с дезинфекционен спрей, за да предотвратите разпространението на микроби . За да убие ефективно, разтворът трябва да остане на повърхността 6-10 минути.

Но антибактериалните кърпички оставят зоната да изсъхне за по-малко от пет минути- което изобщо не е ефективно.

Можете да използвате бял оцет и разтвор на топла вода, за да премахнете петна от сапун и ръжда от повърхностите на банята.

6. Цяла кухня

Може да не вярвате, но антибактериалните кърпички не са предназначени да почистят всичко във вашата кухня. Те са по -малко ефективни на големи площи и когато ги използвате на множество повърхности, това може да влоши проблема с микробите.

7. Влажни повърхности

Няма смисъл да използвате антибактериални кърпички, ако повърхността е от текстилна, тъй като попива бързо влагата. Влагата може да навреди на повърхността и да я разруши. Най -доброто, което можете да направите, е да почистите килимите си с водороден прекис.

Антибактериалните кърпички за еднократна употреба са чудесни, но не за всички повърхности. Трябва да избягвате използването на такива кърпички върху тези седем неща, когато почиствате и дезинфекцирате дома си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com