Няколко гръцки острова, които трябва да посетим това лято

3178
Няколко гръцки острова, които трябва да посетим това лято
Снимка: iStock

В тази статия ще споделим с вас три задължителни островни дестинации, които да посетите в Гърция. Ако още се чудите къде да бъде лятната ви почивка, вярваме, че това може да ви даде добра насока преди да купите самолетните си билети. Вижте кои са трите места, които препоръчваме от сърце: 

Скиатос/Скопелос

4 лесни рецепти за чудни сладоледени близалки на клечка

В горещия летен ден няма по-добро решение от това включващо замразеното лакомство. Това е лесно, забавно занимание, което се отплаща к...

Двата острова са близо един до друг и са изключително красиви. Който и да посетите ще вземете правилно решение. Близо са до красивия Волос и любопитен факт е, че филмът "Мама мия" с Мерил Стрийп е сниман там. Двата острова имат доста фенове, което не е никак изненадващо, защото предлагат спиращи дъха гледки и могат да бъдат перфектното място, на което дори да предложите брак. 

Закинтос

Закинтос се превръща в перфектна лятна дестинация за все повече българи. Островът е един от красивите, които можем да посетим. С невероятни плажове и много красиви градове, Закинтос е едно място, което си струва да си подарите като преживяване. Препоръчваме да му се насладите с вашия партньор. 

Миконос

По-пестеливо в колата - с климатик или отворен прозорец?

Времето вече не е дъждовно и студено, какво беше в началото на юни. Жегите пристъпиха и се засилват все повече всеки ден. Колите стават...

Миконос е парти дестинация и може да бъде интересна за по-млади хора сред тези, които посещават Гърция. Това е интересно място, което може да бъде (пре)открито сред любителите на плажните почивки и нощния живот. Цените са по-високи, но е доста приятно прекарването там. 

Санторини

Санторини е вечната класика, която може да посетите. Доста скъпо е, но качеството е гарантирано. Островът е известен по цял свят и като цяло е една от емблемите на Гърция въобще. Когато и да го посетите винаги би било добре. Препоръчваме това да се случи преди или след силния сезон, за да може да не се сблъсквате с тълпите от туристи. 

Крит

7 хитри трика за разхлаждане в горещините

Когато живакът в термометрите тръгне стремително нагоре и вие сте в задушния градски транспорт или в офиса, а климатикът не работи, има...

Най-южният гръцки остров е изключително интересна дестинация. Родното място на Никос Казандзакис - легендарният гръцки писател, автор на "Зорба, гъркът". На острова е имало силно венецианско присъствие и това може да се види и днес. Любопитно е, че кухнята е изключително вкусна, но рибата не е на почит. Крит е мястото, което ни е най-много на сърце. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...