Няколко хитрини, с които ще върнете блясъка на белите тъкани

1321
Няколко хитрини, с които ще върнете блясъка на белите тъкани
Снимка: iStock

Всеки знае, че белите тъкани се цапат и захабяват много лесно, независимо дали става въпрос за дрехи, обувки, чанти, мебели или кърпи. Поради тази причина винаги ни е много трудно да ги поддържаме чисто бели, независимо че ги перем с подходящ перилен препарат или ги избелваме. Днес ще ви научим на няколко лесни начина, да върнете блясъка и снежно белия цвят на тъканите, така че да изглеждат като нови.

Да започнем с петната от пот, върху белите дрехи, които са много упорити и каквито и препарати да използваме, мястото в областта на мишниците все жълтее и се почиства трудно. Има обаче начин да се справим с този проблем и това е с помощта на кислородната вода. За целта е необходимо да напоите тампон с нея и да натриете захабеното или пожълтяло място на любимата си блуза. След това я оставете да изсъхне на слънце и изплакнете обилно с вода.

Как да избелим вещите със сода за хляб

За съжаление белите тъкани бързо пожълтяват, посивяват или просто губят приятен нюанс. Те няма да възвърнат първоначалната си белота са...

Кислородната вода се справя много добре и с петната то плодов сок, като за целта трябва да добавите към нея и 5-6 капки амонячен разтвор. Натъркайте добре петната с тази смес, подсушете, изплакнете обилно с вода и оставете да се суши.

Петната от кафе са също много упорити и трудни за почистване. В този случай можете да накиснете покривката или кърпата в сапунена вода, към която сте добавили малко сода за хляб. След това изплакнете добре и оставете дрехата да се суши на слънце. Ако този метод не е сработил и по тъканта се виждат още петна, то напръскайте ги с лимонов сок, оставете да изсъхне и отново изплакнете.

Петната от мляко, можете много лесно да почистите, като ги намажете със смес от 2с.л.гличерин, 2с.л. вода и малко амонячен разтвор. Тъканта се поставя между две кърпи и се изглажда с ютията, след което се пере със студена вода.

Белите пердета се цапат много бързо и изискват често пране. За да ги запазите бели, винаги, преди да ги изперете ги накисвайте във вода, в която сте добавили сода за хляб за около 1 час. Това ще запазите тъканите от захабяване.

Избели прането без белина – ето как

Освен че премахва миризмите, содата за хляб може да премахне петна и да направи прането ви меко. Просто изперете прането си с перилен п...

Белите чанта, обувки или ботуши можете също да почистите много лесно, стига да не са ужулени или кожата им да е много захабена. За целта ви трябват тампон и мляко за лице, с което хубаво да ги почистите.

Петната от мастило по различни бели тъкани можете да изчистите като ги изперете с топла вода и след това ги потопите в хладко прясно мляко и ги оставите да престоят няколко часа. След това изплакнете с хладка вода и изперете със сапун.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com