Няколко идеи за вълшебен Празник на детето

18598
Няколко идеи за вълшебен Празник на детето
Снимка: .pixabay

Днес празнуваме Световния ден на детето - 1 юни. Това е голям ден за нашите малчугани, нека го направим специален, защото няма по хубаво от щастието в детските очи! Представяме ви няколко идеи за забавления на празника, вдъхновени от moetodete.bg.

Като майка и като пораснало дете знаеш, че основният акцент на един детски празник са подаръците и изненадите. И въпреки че тази година Денят на детето се пада в работен ден през седмицата, винаги можеш да измислиш оригинален начин, по който да покажеш на твоето съкровище, че денят е специален.

Кампания подарява колела на деца за 1 юни

Кампания, която ще се проведе в рамките на Международния ден на детето, цели даряването на чисто нови велосипеди на деца, отглеждани в ...

Празнични идеи за 1-ви юни

1. Изненадай детето със закуска. Поднеси му в леглото най-любимото сутрешно хапване, аранжирано по оригинален начин – купа мюсли, отгоре с плодове, подредени като усмихнато личице, палачинки с шоколад, сметана и ягоди, плодова салата в пъпеш с много сметана и чадърче. Възможностите са много! Важното е точно днес да не мислиш за здравословния хранителен режим, който обикновено налагаш на малчугана. Същото важи и за остатъка от деня. Позволи му само да избира какво иска за обяд и за вечеря. Да, дори и да са спагети, пица, млечен шейк или хамбургер - един ден с вредна храна няма да навреди никому. Но удоволствието от щастливата усмивка на детето ще остане незабравим момент.

2. Изненадай детето с импровизиран пикник в парка. Времето се затопли достатъчно за една дълга следобедна разходка. Но както повеляват традициите на пикника, трябва да имаш някаква лека закуска, напитки, топла връхна дреха и някакви пособия за забавление. Въоръжи се с няколко кексчета или кроасана, домашно направени сандвичи, плодове като банан, ябълка или портокал, голямо шише вода и някакви бисквити. Изберете слънчева и по-усамотена пейка, но не толкова, че да е изолирана от детската площадка и другите деца в парка. Остави малчугана да тича на воля, хапнете, поиграйте заедно, а после го остави да пообщува с връстниците си (затова пъхни в чантата една книга или вестник). Ако продават захарен памук, варена царевица или сладолед, веднага му купи. Позволи му и да се повози на въртележка или на блъскащи колички. Нека тази разходка бъде малко по-различна.

3. Денят на детето не може да мине без посещение в зоопарка. По традиция, в някои градове именно зоопаркът се превръща в център на празника. Освен, че малчуганът ще може да се порадва на всичките космати и пернати обитатели, ще вземе участие в конкурс за рисуване с тебешири върху асфалт, за детска рисунка и във всякакви други игри и забавни предизвикателства.

Денят на детето през детските очи (ВИДЕО)

"Възрастните никога нищо не разбират сами, а за децата е уморително все да им обясняват и обясняват" e казал великия Антоан дьо Сент Ек...

4. Изненадай детето с барбекю в двора. Естествено, това е вариант ако живеете в къща или пък точно в Деня на детето сте на вилата или на село. Но е чудесен начин да превърнете 1 юни в празник за всички членове на семейството. Можете да поканите и съседските деца. За да е още по-забавно, опънете една палатка в някой ъгъл на двора, опечете на жаравата в грила гъби, парченца месо и зеленчуци (набучени на шиш), разиграйте някоя въображаема сцена, а когато се стъмни – разказвайте истории за духове и се упражнявайте в разпознаване на съзвездията.

5. Организирайте семейно състезание след вечеря. Но то трябва да включва всички членове на семейството. Например обелване на най-дългата ябълкова кора - нуждаете се от ябълки и от белачка за зеленчуци белачка. Всеки обелва по един плод и след това измервате най-дългата непрекъсната кора. Обелените ябълки можете да настържете и сервирате със захар или  заедно с детето да приготвите сладкиш. Или пък празнични идеи за 1-ви юни - въртене на монети (след няколко пробни опита, всеки трябва да завърти монетата върху масата с максимална продължителност), вълчи поглед (гледане очи в очи, докато единият мигне), къща от карти (кой ще направи най-голямата конструкция от карти, без да я разруши) и т.н.

Разбира се, Денят на детето може да бъде отбелязан по още десетки други начини. Във всяко населено място 1 юни се отбелязва с пищни тържества на открито, с културни събития и с атрактивни празненства в местните клубове.

Помни в Деня на детето най-важен е твоят малчуган. Позволи му "да командва парада", правете онова, което той иска и проявявай инициатива и ентусиазъм във всичките мероприятия. Защото не е важно точно как ще отпразнувате 1 юни. Важно е да накараш детето да се почувства обичано и щастливо, да се почувства специално именно в този ден! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com