Няма да повярвате какви са любимите миризми на мъжете и жените

3075
Няма да повярвате какви са любимите миризми на мъжете и жените
Снимка: iStock

Почти всеки ден водещите световни учени и социолози провеждат изследвания в областта на секса. Резултатите от тези проучвания и експерименти дават възможност за по-добро разбиране на природата на сексуалността и на двата пола. 

Наскоро британски социолози успяха да установят, че комплексите са присъщи не само на силния пол - жените са податливи на тях в почти същата степен. Това се доказва от резултатите от проучвания, според които значителна част от жените предпочитат да правят секс само в нетрезво състояние, а 7% от анкетираните никога не са изпитвали близост в трезво състояние.

Много омъжени жени се оплакват, че съпрузите им не проявяват интимен интерес към тях. В същото време една десета от анкетираните признават, че гледат на секса със съпрузите си единствено като на задължение, като почистването или готвенето. Освен това, според изследванията, всяка десета семейна двойка спи в отделни легла.

Друго проучване наскоро установи, че в днешно време все по-популярна форма на връзка, особено сред младите хора, се превръща в така нареченото „приятелство с полза“, когато приятелството се комбинира със секс без задължение.

Благодарение на водещи британски учени беше възможно да се докаже, че теорията на Едиповия комплекс не може да се счита за напълно погрешна. И така, повечето от участниците в експеримента, който трябваше да определи най-секси типовете лица, избраха лица, чиито черти са подобни на тези на родителите им.

Противно на широко разпространеното схващане, че жените предпочитат мъжествените мъже, британските психолози показват, че жените предпочитат мъже с по-мек външен вид. Работата е там, че нежният пол иска да вижда верен спътник до себе си, а мъжкарите с излишък на тестостерон често кръшкат настрани. По този начин, избирайки донякъде женствен партньор за себе си, една жена се застрахова срещу евентуално предателство. Освен това дамите смятат такива мъже за грижовни бащи.

Семейство се събуди посреднощ. Това, което откриха в леглото си, шокира света

В Южен Бристъл, Англия, изгубен пор влезе в къщата на спящо непознато семейство, за да се сгрее в леглото му, съобщи Bristol Post. Пре...

Благодарение на изследванията на американски учени беше възможно да се разбере кои миризми имат най-голям ефект върху възбудимостта на човек. И така, според резултата от този експеримент, представителите на силния пол са луди по миризмата на бебешка пудра и краставица, докато жените се вълнуват от ароматите на череши и ... барбекю. Еднакво вълнуваща както за мъжете, така и за жените е миризмата на добре познатата напитка "Чупа-чупс".

Всички знаем, че някои храни, наречени афродизиаци, също имат афродизиачни свойства. Експертите видяха причината за тези свойства не само в миризмата и вкуса, но и в химическия състав на подобни продукти. Въпреки това, последните изследвания на афродизиаците предизвикаха съмнения относно тези свойства. Например, протеинът и витамин А, съдържащи се в яйцата, се намират в други храни и за да получите стандартна доза цинк от стриди, които, както се смяташе по-рано, също влияят на сексуалната възбуда, трябва да изядете поне килограм от това продукт. Тайната на "енергизирането" на храненето е доста проста: хората винаги са съобразявали храните с външния си вид. Не е трудно да се досетите с какво се свързват яйцата, аспержите и стридите.

В продължение на няколко десетилетия водещи сексуални терапевти провеждат различни проучвания, за да установят влиянието на професията на даден човек върху неговата сексуалност. И така, най-отворени за сексуални експерименти са представители на специалности, свързани с числа и изчисления: счетоводители, икономисти, финансисти. Експертите наричат шофьорите най-податливи на импотентност и безплодие.

В допълнение, дългосрочните изследвания позволяват на сексуалните специалисти да свържат сексуалността на даден човек с неговия почерк. Например, равният почерк показва, че собственикът му обича традиционния секс без експерименти. Хората, чийто почерк може да се нарече ъгловат, обичат да доминират във всичко, включително в леглото. Трябва да се отбележи, че експертите обръщат специално внимание на изписването на буквата "К". Ако човек го пише без натиск, тогава приоритет за него в секса е да достави удоволствие на партньора/ката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 13 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 13 май 2024

Таро хороскоп за 13 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 13 май /валутен калкулатор/

Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака

Никой не може да им устои: Топ 4 на най-съблазнителните зодии

Топ 4 на зодиите които се влюбват най-бързо

5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си

Психолог: 4 сигурни знака, че един мъж е влюбен във вас дори да не ви го казва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com